Kirm zadel, Sarma nepremagan 390 min

Foto: Gregor Katič Andraž Kirm je v drugem kolu po koncu premora zadel za Wislo. (Foto: Gregor Kati

Your browser doesn’t support HTML5 video

Drugo kolo zapored legionarji niso imeli svojega vikenda: nov poraz Palerma, Kölna, spet remi Chieva, nov debakel Groningena (Matavž je obnovil poškodbo). Bilo pa je tudi nekaj izjem: Kirm je zadel.
Oglej si celoten članek

Italija
Časi hval slovenskih legionarjev na Siciliji so mimo, tamkajšnji mediji zdaj za poraze v prvi vrsti krivijo prav njih. Prvo tekmo pod novim trenerjem Sersejem Cosmijem sta začela le Josip Iličić in Siniša Andjelković. Slednji se v spremenjeni postavitvi (le trije branilci) ni dobro znašel in zato odigral le prvi polčas (vprašanje je, če bo na naslednji tekmi še v prvi enajsterici). Tudi Iličić je na klop sedel predčasno - v 77. minuti. Sicer je skreiral nekaj lepi akcij, a se niso končale s kakšnim nevarnim strelom na gol. Lazio tako s Palermom ni imel težjega dela in je zmagal z 2:0. To je njihov četrti zaporedni poraz. Jasmin Kurtić je tekmo presedel na klopi, Armin Bačinović pa zaradi rdečega kartona na tribuni.

Vedeli smo, da bo težka borba. Pomagal sem tako, da sem opravljal svoje delo. Vratarji smo v golu, da branimo in ravno to sem delal. Kaj naj rečem? Zadovoljen sem. Do konca je še deset tekem: igramo na zmage, pri čemer moramo dati vse od sebe
Samir Handanović

Bolj uspešen je v italijanski Serie A vratar Samir Handanović. V 28. kolu je s svojim Udinesejem z 1:0 premagal Bari (v koledarskem letu 2011 so še brez poraza), a njihov zaostanek za četrtim Laziom ostaja ena točka. Sarma gola ni prejel že 390 minut. Boštjan Cesar na drugi tekmi zapored ni igral za Chievo, Bojan Jokić pa je na zelenici preživel vseh 90 minut. S Parmo so remizirali 0:0 (brez zmage so že mesec dni). Rene Krhin (Bologna) in Enej Jelenič (Genoa) nista bila v postavi. V Serie B je celotno tekmo za Empoli odigral Jasmin Handanović, prejel je en gol in Modena jih je premagala z 1:0.

Nemčija
V prvi nemški Bundesligi je Miša Brečka in Milivoja Novakovića čakala misija nemogoče proti vodilni ekipi iz Dortmunda. Köln je pričakovano klonil, Borussia je bila mnogo boljša kot dokazuje končnih 1:0. Tako Brečko kot Novaković sta odigrala celotno tekmo, slovenski reprezentančni napadalec je imel dve lepi priložnosti za zadetek. V drugi Bundesligi je Zlatko Dedić začel v prvi enajsterici, zatresel prečko in v 60. minuti sedel na klop. Bochum je s Karslruhejem remiziral 1:1. Goran Šukalo je z Duisburgom klonil proti Arminii (1:2) in je tako spet bolj oddaljen od prve lige. Dobil je rumeni karton. Po dolgem času je nekaj minut dobil Rok Kronaveter, a šele potem ko je njegov Energie proti Paderbornu vodil že s 5:0.

Anglija
Haris Vučkić
v Premier League za Newcastle United še naprej ne dobiva priložnosti. Medtem ima v championshipu pomembno vlogo pri Hull Cityju kapetan slovenske reprezentance Robert Koren. Brez poraza so že od septembra. Tokrat so z 1:0 premagali Forest. Koren je igral do 77. minute.

Nizozemska
V nizozemski Eredivison se kriza Groningena nadaljuje. Tretji zaporedni poraz jim je prizadejal Heracles (4:1). Zaradi obnovljene poškodbe mišice Tim Matavž ni igral (izpustil je tudi že tekmo predprejšnjega kola). Brez Daliborja Stevanovića, ki je ostal na klopi za rezerviste, je Vitesse z 2:0 premagal Venlo. Aleksandar Radosavljević je premagal bolezen in je po tekmi odsotnosti pomagal s podajo za prvi gol k visoki zmagi Den Haaga nad Nijmegenom (5:1). Dragan Jelić in Denis Halilović za Willem II nista igrala.

Belgija
V belgijski Pro-league je Gent osvojil točko pri Mechelenu (1:1), potem ko so gol prejeli v zadnji minuti. Marko Šuler je porumenel, a vseeno igral do konca. Zlatan Ljubijankić je bil na zelenici do 66. minute, Matija Škarabot je ostal na klopi za rezerve. Ob porazu Charleroija pri Kortrijku (0:3) je Elvedin Džinić igral do prve do zadnje minute.

Mitja Mörec poslej igra na Danskem za Lyngby. Ob debiju je dobil dva rumena kartona (torej je moral zaradi rdečega v 70. minuti v slučilnico). Z Bröndbyjem so igrali 1:1.

Francija
V francoski Ligue 1 je Valter Birsa s svojim Auxerrom končno prišel do nove zmage - po 12 tekmah! Z 1:0 so premagali Paris SG. Slovenski reprezentant ni igral.

Omenimo še ...
V prvi poljski ligi sta si minuli vikend nasproti stali ekipi Andraža Kirma in Andreja Komca, Wisla in Ruch. S 3:1 so slavili Krakovčani, prvi zadetek na tekmi pa je dal Kirm. Zanj je to četrti gol v sezoni. Kirm je igral 88 minut, Komac 71. Rok Elsner (Slask) in Dejan Kelhar (Legia) v tem kolu nista igrala. V prvi avstrijski Bundesligi je Kapfenberg remiziral 1:1 z Wiener Neustadtom. Za prve je celotno tekmo odigral Matej Mavrič, za druge je v golu stal Sašo Fornezzi. V prvi švicarski ligi Klemen Lavrič, ki je v igro vstopil v 75. minuti, ni mogel preprečiti poraza St. Gallna proti Sionu (0:2).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.