Kitajci jezni na Petkovicevo

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemška tenisačica Andrea Petkovic se je že med prvim dvobojem na odprtem prvenstvu na Kitajskem močno zamerila tamkajšnjim navijačem.
Oglej si celoten članek

V Pekingu od 27. oktobra poteka odprto prvenstvo Kitajske, nemška tenisačica Andrea Petkovic pa je v drugem krogu uspešno premagala Avstralko Samantho Stosur (6:2;7:5). A kitajski navijači Nemki niso namenili veliko ploskanja, z izjavo po dvoboju v prvem krogu se je namreč domačinom pošteno zamerila.

"Angleškogovoreči vsaj vedo, kako se je treba obnašati," je nekoliko jezna Petkovic povedala medijem, potem ko je med tekmo prvega kroga s Kanadčanko Eugenie Bouchard. Med tekmo je namreč sodniki večkrat prosila naj umiri nemirne kitajske gledalce.

Na spletu sedaj Nemko obtožujejo rasizma. "Nisem želela tega posploševati. Če je moje besede kdo razumel narobe, mi je žal," se je sedaj oglasila Petkovic in dodala, da upa, da jo bodo kitajski navijači še naprej podpirali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.