Kitajkama odvzeli zlati kolajni

Foto: EPA Cao Lei
Športno razsodišče v Lozani je zavrnilo pritožbo dveh kitajskih olimpijk.
Oglej si celoten članek

Kitajski tekmovalki v dviganju uteži sta zaradi jemanja prepovedanih poživil ostali brez zlatih medalj z olimpijskih iger v Pekingu leta 2008, je potrdilo Mednarodno razsodišče za šport (Cas), ki je zavrnilo pritožbi Cao Lei, ki je bila najboljša v kategoriji do 75 kilogramov, ter Liu Chunhong, zmagovalke v kategoriji do 69 kilogramov.

Mednarodni olimpijski komite je poleg omenjenima že januarja letos odvzel tudi zlato odličje tudi Chen Xiexia, zmagovalki kategorije do 48 kilogramov, ki se na kazen ni pritožila.

Foto: EPA Liu Chunhong

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.