Kittlu sedma etapa, padec v cilju

Foto: Reuters Vuelta padec v cilju Foto: Reuters Vuelta padec v cilju Foto: Reuters Vuelta padec v cilju Foto: Reuters Marcel Kittel (Skil)
Marcel Kittel (Skil) je zmagovalec sedme etape 66. kolesarske dirke po Španiji. Za Nemca je bila to prva velika etapna zmaga v karieri, skupno pa 13. v sezoni.
Oglej si celoten članek

Po 183 kilometrih sta ciljno črto v Talavera de la Reini kot drugi oziroma tretji prečkala Slovak Peter Sagan in nekdanji svetovni prvak Španec Oscar Freire. Slovenec Jani Brajkovič etape ni končal povsem v ospredju. Kittel je do etapne zmage prišel, ko se mu je kot enemu redkih uspelo izogniti hudemu padcu v ciljnem sprintu, ki je iz boja za etapno zmago izločil številne favorite. Do padca je prišlo, ko se je Američan Tyler Farrar (Garmin-Cervelo) zapletel s Poljakom Michalom Golasom (Vacansoleil). Večina kolesarjev se je sicer pobrala in prečkala ciljno črto, Golas pa je pri padcu utrpel številne poškodbe.

Edini Slovenec na dirki Jani Brajkovič (Radioshack) je današnjo etapo končal v času zmagovalca na 97. mestu, skupno pa je 18. (+ 1:13 minute).

Francoz Sylvain Chavanel (Quickstep) je pred začetkom gorskih etap zadržal rdečo majico vodilnega v skupni razvrstitvi dirke, ki jo je oblekel po četrtem dnevu. Chavanel ima 15 sekund prednosti pred rojakom Danielom Morenom, na tretjem mestu pa je s 16 sekundami zaostanka lanski zmagovalec Italijan Vincenzo Nibali.

Sobotna osma etapa od Talavere do kraja San Lorenzo de El Escorial (177,3 km) vključuje tri gorske cilje, vključno z zadnjim vzponom na San Lorenzo, kjer bodo kolesarji končali etapo.

Vuelta, 7. etapa:

1. Marcel Kittel (Nem/Skil Shimano) 4:47:59 ure
2. Peter Sagan (Slk/Liquigas) isti čas
3. Oscar Freire (Špa/Rabobank) isti čas
4. Daniele Bennati (Ita/Leopard Trek) isti čas
5. Lloyd Mondory (Fra/Ag2R) isti čas
...
97. Janez Brajkovič (Slo/Radioshack)      isti čas

Vuelta, skupni vrstni red:

1. Sylvain Chavanel (Fra/QuickStep)  27:29:12
2. Daniel Moreno (Špa/Katjuša) + 0:15
3. Vicenzo Nibali (Ita/Liquigas) + 0:16
4. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) + 0:23
5. Jakob Fuglsang (Dan/Leopard Trek) + 0:25
...
18. Janez Brajkovič (Slo/Radioshack) + 1:13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.