Klasika: Nadal - Federer za finale

Foto: Žurnal24 Prednost Nadala pred Djokovićem je zdaj nekaj manjša od 3000 točk. (Foto: Reuter
Po pričakovanjih sta Rafael Nadali in Roger Federer napredovala v polfinalu, kjer ju zdaj čaka medsebojni obračun za teniške sladokusce. Pri ženskah Marija Šarapova v finalu prvič po sedmih mesecih.
Oglej si celoten članek

Masters v Miamiju bo po petih letih (v finalu Miamija je zmagal Federer) znova gostil obračun dveh najboljših igralcev zadnji let na ameriških tleh. V polfinalu se bosta pomerila Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer, potem ko sta oba dokaj zanesljivo opravila s svojim tekmecem v četrtfinalu. Veliko lažje delo je imel FeDex, saj se je med najboljše štiri uvrstil po vsega treh igrah. Francoz Gilles Simon je ob izidu 0:3 (Švicar je takoj začel z dvema brejkoma) v prvem nizu predal zaradi bolečega vratu. Nekoliko več dela je imel prvi igralec sveta. Čeha Tomaša Berdycha je odpravil v dveh urah z izidom 6:2, 3:6 in 6.3. Rafa je med dvobojem potreboval tudi zdravniško pomoč zaradi težav z ramo, Španec pa se nadeja, da mu v polfinalu ne bo povzročala težav.

Nadal in Federer sta se doslej srečala 22. S 14:8 v zmagah vodi Španec. "Vedno odigrava neverjetne točke in neverjetne igre, ko igrava drug proti drugemu," Federer znova pričakuje klasični obračun, ki v zadnjih letih praktično nikoli ni razočaral številnih gledalcev po vsem svetu. "Zame je dvoboj s Federerjem res nekaj posebnega. Zmeraj igrava zelo pomembne tekme. Sedaj naju čaka polfinale, kjer sva do sedaj le redko nastopila drug proti drugemu. Ostale tekme so finali in res pomembne tekme, ki odločajo o naslovu," je pred prvim polfinalnim dvobojem s Federerjem v ZDA dejal Nadal.

Petkovićevo ustavila Vujačićeva Marija
Najprej je premagala prvo nosilko Caroline Wozniacki iz Danske in nato še Srbkinjo Jeleno Janković. Nemka z bosanskimi koreninami Andrea Petković. V polfinalu se je njen ples v Miamiju le končal. 23-letno igralko sveta je s 3:6, 6:0 in 6:2 premagala bodoča gospa Vujačić, Marija Šarapova iz Rusije. V prvem nizu je Nemka še igrala tako kot v osmini in četrtfinalu, nato pa je povsem padla in dvoboj se je prevesil v korist Rusinje. 13. igralka z lestvice WTA si je tako zagotovila svoj prvi finale na turnirjih serije WTA po sedmih mesecih in bo v ponedeljek na novi lestvici po dolgem času spet v prvi deseterici.

Šarapovo v soboto v finalu čaka Victoria Azarenka, ki je v polfinalu gladko z 2:0 v nizih izločila Rusinjo Vero Zvonarjovo. Azarenka je v sredo šokirala branilko naslova v Key Biscaynu Belgijko Kim Clijsters, tako da je očitno v zelo dobri formi, kar napoveduje odličen ženski finale.

WTA, Miami, polfinale:


Marija Šarapova (Rus)
: Andrea Petković (Nem) 3:6, 6:0, 6:2

Vera Zvonarjova (Rus) : Victoria Azarenka (Blr) 0:6, 3:6

ATP, Miami, četrtfinale:


Roger Federer (Švi)
: Gilles Simon (Fra) 3:0 predaja

Rafael Nadal (Špa)
: Tomas Berdych (Češ) 6:2, 3:6, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.