Kličko in Haye denar na pol

Foto: Žurnal24 Vladimir Kličko in David Haye. (Foto: Reuters)
Boksarski dvoboj ukrajinskega šampiona Vladimirja Klička in njegovega britanskega izzivalca Davida Haya bo 2. julija. Tako vsaj pravi Ukrajinec.
Oglej si celoten članek

Lastnik šampionskih naslovov v težki kategoriji po verzijah IBF, IBO, WBO je v ponedeljek v pogovoru za britansko televizijsko mrežo BBC dejal, da je datum borbe z Davidom Hayem že določen in da naj Britanec ne išče več izgovorov za odpoved borbe. "Zdaj je vse odvisno od Haya, ali bo ponudbo sprejel. Dogovorila sva se že, da si denar deliva po načelu vsakemu pol – 50:50," je dejal Vladimir Kličko. Edina neznanka za zdaj ostaja kraj velikega obračuna, vendar pa je Ukrajincu vseeno, ali bo ring v Nemčiji ali na Otoku.

Ukrajinca pred velikim dvobojem čaka še obračun z Britancem Dereckom Chisoro, ki bo na sporedu 30. aprila. Omenjeni dvoboj bi moral biti na sporedu že decembra lani, a je Kličko obračun prestavil zaradi težav s poškodbo. Slednje pomeni, da bi moral Haye najprej obvezno braniti naslov prvaka po verziji WBA proti Uzbekistancu Ruslanu Čagajevu, preden bi se lahko sploh lotil Klička. Vladimirjev brat Vitalij je prvak po verziji WBC, medtem ko je Britanec Haye lastnik naslova po verziji WBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.