Klinčeva malce pod zmagovalnim odrom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V Ljubnem so na visoke uvrstitve računali tudi v slovenskem taboru. Ema Klinec je bila na koncu peta, še štiri Slovenke pa so prišle do točk.
Oglej si celoten članek

Na Ljubnem so skakalke morale najprej opraviti s kvalifikacijami, poleg Eme Klinec in Maje Vtič, ki sta imeli nastop na tekmi že zagotovljen, so se skozi kvalifikacijsko sito prebile še Špela Rogelj, Urša Bogataj in Eva Logar. Rogljeva je bila v kvalifikacijah deveta, Logarjeva 12., Bogatajeva pa 14.

Lanska zmagovalka Vtičeva je doskočila pri 79 metrih, najdaljšo daljavo pa je zabeležila Klinčeva, ki je skočila 94 metrov daleč. Kvalifikacije je sicer dobila Rusinja Anastasija Baranikova z 90,5 metra. Na Ljubnem sicer ne bosta nastopili prvi skakalki sezone. Japonki Sara Takanaši in Juki Ito se že pripravljata na svetovno prvenstvo.

Dve Slovenki med deset

V prvi seriji je kot prva Slovenka nastopila Logarjeva in se zanesljivo prebila v finaleno serijo, enako pa je uspelo tudi Bogatajevi, ki pa je sicer kar precej zaostala za rojakinjo. Obe je preskočila sicer rahlo obolela Rogljeva, ki je zasedala drugo mesto pred nastopom zadnje deseterice.

Odlično je nastopila tudi Vtičeva, ki je ob svojem skoku zaostala le za Italijanko Manuelo Melsiner. Razlika je znašala pol točke. Vtičevo je nato za desetinko ugnala Nemka Svenja Wuerth, prav vse pa je preskočila Klinčeva. Kasneje so se pred njo uvrstile štiri skakalke, nekoliko je od vseh odstopala le Norvežanka Maren Lundby.

Klinčeva je bila tako po prvi seriji peta, Vtičeva deveta, Rogljeva 12., Logarjeva 21. in Bogatajeva 27. Slednji dve sta dobro skočili v drugo in se povzpeli po lestvici. Rogljeva in Vtičeva sta nato ob svojem skoku zasedli drugo mesto in tako izgubili po eno mesto.

Sledil je skok Klinčeve, ki je skočila do 91 metrov in prevzela vodstvo. To ni dolgo trajalo, prehitele so jo po prvi seriji četrta Carina Vogt, tretja Katharina Althaus in druga Daniela Iraschko-Stolz. Tudi Lundbyjevi je nato uspelo obraniti prednost.

"Z rezultatom sem zelo zadovoljna, za kaj več pa bi bilo treba narediti dva dobra skoka. V obeh skokih danes je bilo nekaj napak. Jutri je še en dan in upam, da bom še izboljšala uvrstitev. Hvala vsem, ki so navijali zame," je po tekmi menila Klinčeva.

"Nisem preveč zadovoljna. Imam preveč težav in to se pozna na skokih. Za rezultat ni kriv kakšen pritisk, ali kaj podobnega," pa je po 10. mestu za nacionalno televizijo dejala lanska zmagovalka Vtičeva.

Rogljeva je bila 13., Logarjeva 17. in Bogatajeva 22.

Svetovni pokal, Ljubno, izidi:

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.