Kline na operacijo: konec sanj o Sočiju

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski alpski smučar Boštjan Kline bo zaradi operacije desnega kolena izpustil celotno olimpijsko sezono 2013/14.
Oglej si celoten članek

 Po dodatnih preiskavah in nasvetu zdravnikov se je Boštjan Kline odločil za operacijo desnega kolena. Dvaindvajsetletni Mariborčan se je poškodoval na pripravah v Čilu.

"Po dodatnih pregledih in po posvetu z zdravniki sem se odločil za operacijo desnega kolena. Sprednja križna vez je namreč pretegnjena, poškodovan pa je tudi meniskus. V začetku oktobra imam še en pregled, takrat bo tudi določen datum operacije, ki pa bo zagotovo v tem mesecu. Potem me čaka šest mesecev rehabilitacije. Upam, da bom na smuči lahko stopil konec marca ali v začetku aprila in opravil celoten pripravljalni ciklus za sezono 2014/2015," je v izjavi za javnost, ki ga je posredovala Smučarska zveza Slovenije (SZS), zapisal Kline.

Zablestel na mladinskem prvenstvu

Mariborčan je leta 2011 zablestel na svetovnem mladinskem prvenstvu v švicarski Crans Montani, ko je pokoril vso konkurenco v smuku in superveleslalomu. Dvakratni svetovni mladinski prvak je bil v članski konkurenci v svetovnem pokal doslej najboljši 25. v superveleslalomu. Kline ima v reprezentanci najvišji status A skupaj z vrstnikom Klemnom Kosijem in izkušenimi Rokom Perkom, Andrejem Špornom ter Mitjo Valenčičem.

Sezona svetovnega pokala, v kateri bo slovenska rekorderka Tina Maze branila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, se bo začela 26. in 27. oktobra s tradicionalno veleslalomsko ledeniško uverturo v Söldnu, nato sledita še novembrski slalomski uvod v Leviju in smukaška premiera onstran Atlantika konec novembra v Beaver Creeku in Lake Louisu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.