Kline: Poskusil bom priti še višje!

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski junak tekem alpskega smučanja v Val d'Iseru si v nadaljevanju sezone želi poseči po še višjih uvrstitvah. Iz Francije se vrača s četrtim in petim mestom.
Oglej si celoten članek

"V bistvu moram reči, da sem zelo zadovoljen z vikendom oziroma obema tekmama, smukom in superveleslalomom. Bolj kot rezultata me veseli oziroma sem ponosen in zadovoljen s samo pripravo na tekme, navdušuje me celotna rutina s smučanjem. Dogajajo se napake, ki so me stale višjih mest, a se napake dajo popravit, iščemo rezerve. Bomo delali na tem in poskusili priti še višje," je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedal Kline, ki bi brez napake bržkone ugnal vsaj Aklsa Lunda Svindala in prvič letos stopil na zmagovalni oder.

Manjšo napako si je privoščil tudi na superveleslalmu in tretje mesto zgrešil za pičle štiri stotinke. Kljub temu je z nastopi v Val d'Iseru zadovoljen, čeprav se zaveda, da bo za troboj z Norvežanoma moral prikazati še nekaj več.

"Včeraj na superveleslalomu sem v zgornjem delu za malenkost skočil iz smeri. In sem bil nekoliko pozen z linijo, kar se mi je poznalo na času. Nekoliko počasen sem bil tudi na startu pri poganjanju iz startne hišice do prvega vmesnega časa, pa tudi spodaj. Danes na smuku pa se mi je pripetila tista napaka v srednjem delu, ko sem bil nekoliko pozen pri lovljenju idealne linije ter tehnično nekorekten, kar me je stalo hitrosti, posledično časa. Danes bi lahko tudi skok bolj aktivno oddelal, bolj aerodinamično," je bil samokritičen Kline.

Treningi niso pokazatelj realnega stanja

Na treningih ni pretirano blestel, najboljše je prihranil za tekme. "Vedno govorim za treninge, neuradne treninge in naše treninge, da je lepo, če si spredaj, lepo je, če pokažeš dobre vožnje, vendar pa nikoli ne veš, ali gredo drugi fanti na polno, so bolj zadržani. Na prvem treningu sem naredil napako, na drugem sem poskusil z drugimi modeli smuči, nisem imel tistega časa, ki sem ga hotel, vedel pa sem, kje so rezerve, kaj moram narediti, tako da sem šel kar pozitivno na tekmo."

Obe tekmi v Val d'Iseru je dobil Kjetil Jansrud, medtem ko je njegov rojak Svindal osvojil drugo oziroma tretje mesto. Klineta predstave obeh Norvežanov ne presenečata. "Me nič ne presenečata, sta dobra smučarja, zmagovala sta že prej, na vrhu sta že od nekdaj, sta šampiona, tudi Svindal, to ni več comeback, je že prej pokazal, da je lahko v tej igri vedno visoko,'' je povedal najboljši slovenski smučar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.