Klinsmann na kavi s Katancem

Foto: Anže Petkovšek Jürgen Klinsmann Foto: Anže Petkovšek ZDA Foto: Anže Petkovšek ZDA Foto: Anže Petkovšek ZDA Foto: Anže Petkovšek ZDA Foto: Anže Petkovšek ZDA Foto: Anže Petkovšek ZDA Foto: Anže Petkovšek ZDA Foto: Anže Petkovšek ZDA Foto: Anže Petkovšek ZDA Foto: Anže Petkovšek Jürgen Klinsmann Foto: Anže Petkovšek Jürgen Klinsmann Foto: Anže Petkovšek Jürgen Klinsmann Foto: Anže Petkovšek Jürgen Klinsmann Foto: Anže Petkovšek Jürgen Klinsmann Foto: Anže Petkovšek Jürgen Klinsmann
Selektor ameriške nogometne reprezentance Jürgen Klinsmann, nekdanji soigralec Srečka Katanca, s katerim sta se dobila v Ljubljani, se veseli torkove prijateljske preizkušnje v Stožicah proti slovenski reprezentanci.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometaši se bodo v torek ob 18.15 v Stožicah pomerili z izbrano vrsto Združenih držav Amerike. To bo prvi test za novega selektorja Slovenije Slavišo Stojanovića. V taboru ZDA se zavedajo odlik slovenskih igralcev, ob tem pa jih veseli tudi dejstvo, da jih čaka tekma z eno najboljših evropskih ekip.

ZDA po novem vodi Jürgen Klinsmann, bivši soigralec Srečka Katanca pri Stuttgartu. "S Srečkom sem se dobil danes zjutraj na kavi. Oglasil se je v našem hotelu, pogovarjala sva se kakšno uro. Res ga je bilo lepo videti. Imela sva fantastično obdobje v Stuttgartu, on je nato odšel k Sampdorii, jaz pa sem odšel v Milano k Interju. To je bilo vse skupaj že precej časa nazaj. On je nato postal zelo uspešen trener, vedno je imel močan značaj in veliko voljo. Nisva se pogovarjala o slovenski izbrani vrsti, ampak sva se pogovarjala o osebnih stvareh," je dejal znameniti plavolasec.

Slovenski igralci se na tekmo z ZDA pripravljajo že nekaj dni, za uvod v novo obdobje s Stojanovićem na selektorskem mestu pa si želijo zmago. Američani se zavedajo, da ima Slovenija dobro ekipo, na novinarski konferenci dan pred tekmo pa so poudarili, da so zadovoljni, da se bodo pomerili z eno od najboljših ekip v Evropi, kar jim bo dalo vedeti, kako dobro so pripravljeni.

Po petkovem porazu na prijateljski tekmi s Francijo (0:1) Klinsmann ne želi izpostavljati posameznikov v slovenski vrsti, raje bo analiziral nogometaše tako, kot se to počne na tekmah na mednarodni ravni. ZDA so pod njegovim vodstvom na šestih prijateljskih tekmah vknjižile eno zmago in neodločen rezultat ter štiri poraze.

Klinsmann se zaveda, da so takšne tekme kot nalašč za igralce, da rastejo kot ekipa, v ospredju pa ni rezultat. V izkušeni ekipi tokrat nima verjetno prvega zvezdnika ekipe v zadnjih letih, Landona Donovana, ki se je s svojim Los Angeles Galaxyjem uvrstil v finale ameriške lige MLS in zato zavrnil vabilo za nastop v reprezentanci.

Slovenija in ZDA sta se nazadnje srečali na lanskem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, ko sta se ekipi po slovenskem vodstvu z 2:0 razšli z neodločenim izidom 2:2, prav na zadnji tekmi skupinskega dela tekmovanja pa so si v sodnikovem podaljšku proti Alžiriji Američani zagotovili napredovanje v izločilne boje. Tam so nato izpadli proti Gani (1:2).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.