Kljub poškodbi rekord Mišmaševe

Foto: EPA
Foto: EPA
Mlada slovenska atletinja je dosegla nov državni rekord v teku na 3000 metrov z zaprekami.
Oglej si celoten članek

Slovenska atletinja Maruša Mišmaš je na mitingu v Bratislavi v močnem nalivu zmagala v teku na 3000 metrov z zaprekami, s časom 9:35,10 minute pa je postavila tudi nov državni rekord. S tem dosežkom je tudi izpolnila normo za olimpijske igre v Rio de Janeiru 2016, ta znaša 9:45,00, in za svetovno prvenstvo v Pekingu.

Mišmaševa je izboljšala svoj prejšnji rekord (9:40,49), ki ga je tekla 21. junija 2014 v Talinu v Estoniji. "Na tekmi ni bilo močne konkurence. Tekla sem sama in v svojem ritmu, cilj pa je bil, da tečem sproščeno in na čim boljši izid. To mi je uspelo. Toda na zadnji vodni oviri sem si zvila gleženj. Kljub bolečinam sem odtekla še tistih 150 metrov do cilja, saj sem vedela, da bom dosegla dober izid. S časom sem seveda zelo zadovoljna, tekla pa bi lahko še hitreje. Se pa zaradi poškodb verjetno lahko kar poslovim od diamantne lige v Dohi konec prihodnjega tedna. Tega nastopa sem se sicer zelo veselila, saj bi bila to moja prva tekma na tej najvišji ravni mitingov na svetu. Bila sem že na rentgenskem pregledu in mi je zdravnik rekel, da ni nič zlomljenega. Je pa gleženj močno otečen in ne morem stopiti na nogo," je povedala Mišmaševa.

Na mitingu je nastopil tudi Žan Rudolf in s časom 1:49,25 slavil v teku na 800 metrov. "Sem kar zadovoljen. Na tekmi sem nastopil iz polnega treninga, ker lovim tekmovalni ritem, saj mi manjka veliko tekem. Tekel sem sam od starta do cilja. Prvi resen nastop bom imel 27. maja v Salzburgu, kjer bom poskušal izboljšati svoj državni rekord," je dejal Rudolf. Normo za SP na Kitajskem je zgrešil za 3,25 sekunde. Državni rekord (1:46,79) je postavil 14. junija 2012 v Velenju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.