Klonil proti Nadalu, stavi na Rogerja

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 stadion tenis New York Flushing Meadows Arthur Ashe
Finale OP ZDA bosta igrala Roger Federer in Rafael Nadal. Tako meni Fernando Verdasco, ki je v polfinalu klonil proti Nadalu. V četrtfinalu je turnir po 12 urah in pol končal tudi Stanislas Wawrinka.
Oglej si celoten članek

Ob Srbu Novaku Djokoviću in Švicarju Rogerju Federerju, ki sta si napredovanje priborila v sredo, bosta v polfinalu zadnjega letošnjega grand slama nastopila še Španec Rafael Nadal in Rus Mihail Južni. V četrtkovem prvem četrtfinalu je prvi igralec sveta za svoj tretji zaporedni polfinali nastop v New Yorku s 7:5, 6:3 in 6:4 premagal prijatelja in rojaka Fernanda Verdasca. "Igral je zelo dobro. Mislim, da se ne motim, ko rečem, da bo igral finale s Federerjem," je o Nadalu dejal Verdasco. "To bo zelo težak dvoboj zanj, saj je Roger v teh težkih razmerah zelo dober. Če bi moral staviti, bi stavil na Rogerja." Za Rafaela je to 11. zaporedna zmaga nad Fernandom in tudi on se strinja, da je Švicar prvi favorit: "Zagotovo je Roger favorit turnirja, saj je tukaj zmagal že petkrat in bil šestkrat zaporedoma v finalu. Nihče ne dvomi vanj. Sam sem šele v polfinalu in o finalu še ne razmišljam."

V petek bosta v Flushing Meadowsu ženska polfinala: Venus Williams proti Kim Clijsters ter Caroline Wozniacki proti Veri Zvonarjovi.

Drugi četrtkov četrtfinale je bil bolj izenačen in je dal najlepše presenečenje turnirja. Južni je Švicarja Stanislasa Wawrinko poslal domov s 3:6, 7:6, 3:6, 6:3 in 6:3. "Razmere so bile zelo težke," je najprej izpostavil 12. postavljeni Rus in s tem mislil na še en mrzel in vetroven dan v New Yorku. "Verjel je, da me lahko premaga, in jaz, da lahko njega. Vsako točko sva igrala na polno." Za Južnega je to največji uspeh na OP ZDA po štirih letih, ko je bil nazadnje v polfinalu. Wawrinka je že z igranjem četrtfinala navdušil, saj je na poti do njega izločil Britanca Andyja Murrayja in v osmini finala bíl ogorčen boj z domačinom Samom Querreyjem (skupaj je na tem turnirju igral kar 12 ur in 27 minut – največ med vsemi).

New York, OP ZDA, moški, četrtfinale:

Mihail Južni (Rus/12) : Stanislas Wawrinka (Švi/25) 3:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:3;
Rafael Nadal (Špa/1) : Fernando Verdasco (Špa/8) 7:5, 6:3, 6:4;

OP ZDA, mešane dvojice, finale:

Liezel Huber/Bob Bryan (ZDA/1) : Kveta Peschke/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Češ/Pak) 6:4, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.