Kmalu takšni prizori v Serie A?

Foto: Epa tribuna stadiona prazni sedeži
Naši zahodni sosedi resno razmišljajo o tem, da bi tekme elitnega italijanskega prvenstva igrali pred praznimi tribunami.
Oglej si celoten članek

Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je dejal, da bo tamkajšnja vlada predlagala, da se tekme serie A do nadaljnjega igrajo pred praznimi tribunami, poročajo italijanski mediji.

Spadafora je na vprašanje o praznih tribunah na tekmah italijanskega prvenstva dejal, da se nagibajo k tej odločitvi in da bodo s tem skušali zajeziti širjenje novega koronavirusa, medtem ko časovni okvir zapiranja stadionov ni določen.

Pretekli mesec je italijanska vlada že uvedla ukrepe in sprejela odločitve, da se nekateri športni dogodki z večjim številom prisotnih ljudi na prostem na severu države v popolnosti odpovedo ali prestavijo. Nič drugače pa ni z nogometom.

Italijanski premier Giuseppe Conte je med drugim vladi danes že sporočil, da bo končna odločitev o usodi tekem v serie A v rokah vodstva tekmovanja in ne njegova.

Po prestavljenih obeh povratnih obračunih v polfinalu italijanskega pokala so zdaj prestavili že 12 obračunov na najvišji ravni, novi ukrepi pa bodo še naprej klestili športni spored v naši zahodni soseščini, pri čemer so vprašljive tudi tri velike kolesarske preizkušnje (Strade Bianche, Milano - San Remo, Tirreno - Adriatico), končna odločitev o izvedbi finala svetovnega pokala v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo pa bo padla v petek.

V Italiji se je doslej z novim koronavirusom okužilo več kot 2500 ljudi, 79 pa jih je umrlo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.