"Knapi" ob koncu do točke

Foto: Žurnal24 Rusmin Dedić in ostali Velenjčani imajo po petih kolih na svojem računu osem toč
Mariborčani so v derbiju vodilnih v petem kolu Prve lige na krilih Marcosa Tavaresa s 3:1 ugnali Nafto in se zavihteli na vrh lestvice. Velenjčani so do točke proti Primorju prišli dve minuti pred koncem.
Oglej si celoten članek
Interblock še brez zmage v drugi ligi
Dve tekmi in dva remija se zaenkrat glasi izkupiček ljubljanskega Interblocka v drugi slovenski ligi. Po remiju pri Muri 05 (1:1) so "kockarji" v nedeljo prvič igrali pred domačimi gledalci. Dravinja je dobila prvi polčas, a so varovanci Zdenka Verdenika točko rešili po zadetku Dejana Krljanoviča.

Mariborčani so pred prvo tekmo četrtega kola kvalifikacij za Evropko ligo proti Palermu uspešno opravili domači preizkus. Štajerci so v svojem Ljudskem vrtu pričakali vodilno Nafto, ki se v zadnjem času ukvarja s številnimi kadrovskimi in tudi finančnimi težavami.  Tudi Mariborčani niso brez težav, saj imajo kar nekaj težav s poškodbami, a ob začetnem sodnikovem žvižgu so bile vse težave pozabljene. Slabih 2000 gledalcev je prvič eksplodiralo v 40. minuti, ko je mrežo Nafte prvič zatresel kapetan Marcos Tavares. Še pred odhodom na odmor je goste v igro vrnil Jože Benko. A Brazilec v vrstah Maribora je imel povsem drugačne načrte. Z zadetkoma v 77. in 86. minuti je Mariboru prinesel zanesljivo zmago in vodstvo na lestvici. Enako število točk imajo tudi Domžalčani, a Mariborčane še čaka večni derbi proti Olimpiji. In ne pozabimo še na najpomembnejše: Tavares in soigralci so predvsem poskrbeli za odlično popotnico pred obračunom s Palermom.

V Celju se je obračun med domačini in Olimpijo začel s skoraj 40-minutno zamudo, ki naj bi jo zakrivila stranska sodnika s prepoznim prihodom. Zamuda pa ni zmedla Celjanov, ki so že v 14. minuti po zadetku Romana Bezjaka povedli z 1:0. V nadaljevanju prvega dela so imeli pobudo domači, ki pa vendarle niso podvojili vodstva. V 70. minuti je moral zaradi drugega rumenega kartona z igrišča igralec Olimpije Blaž Božič. Kljub igralcu manj pa so zmaji uspeli priti do izenačenja. Ermin Raković je podal v kazenski prostor, tam pa je Boris Mijatović nespretno posredoval in premagal svojega vratarja. Celjani so v zadnjih minutah vse moči usmerili v napad, vendar brez uspeha.

Foto: Žurnal24

V primorskem derbiju je Koper z 1:0 na "domačem" igrišču v Gorici ugnal tamkajšnjega pravega domačina HiT Gorico, ki pa je bil tokrat uradno v vlogi gosta. Srečanje je v 20. minuti z zadetkom iz najstrožje kazni odločil vratar kanarčkov Ermin Hasić. To je bil njegov prvi zadetek v ligi. Koprčanom se očitno torej odhod zimezelenih Mirana Pavlina in Amirja Karića ne bo poznal v veliki meri. Novo zmago so vpisali tudi nogometaši Domžal. Igralci, ki domujejo ob Kamniški Bistrici, so se z gladko zmago s 3:0 proti novincu Triglavu na vrhu lestvice z desetimi točkami pridružili Mariboru. Omenimo, da je drugi zadetek za Domžale zabil mladi Jernej Smukavec, ki je tako v letošnji sezoni zabil že tri zadetke.

V zadnji tekmi kola je Primorje na "domačem" igrišču v Domžalah gostil Rudar Velenje in iztržil drugo točko v letošnjem prvenstvu. "Sinovi burje" so bili sicer vse do 88. minute pred zmago, a so "knapi" prek Nikole Tolimirja uspeli izenačiti. Ajdovci so povedli že v 28. minuti, ko je avtogol zabil Uroš Korun.

Prva liga, lestvica:
1. Maribor 10 točk

2. Domžale 10
3. Nafta 9
3. Rudar V. 8
4. Domžale 7
5. L. Koper 7
6. Celje 6
7. HiT Gorica 5
8. Triglav 5
9. Olimpija 2
10. Primorje 2

Prva liga, 5. kolo:

Maribor : Nafta 3:1 (1:1)
Tavares (40, 77, 86); Benko (45)

CM Celje : Olimpija 1:1 (1:0)
Bezjak (14); Mijatovič (85/ag)

Luka Koper : HiT Gorica 1:0 (1:0)
Hasić (20/11-m)

Domžale : Triglav Gorenjska 3:0 (1:0)
Teinović (28), Smukavec (74), Drevenšek (88)

(v Domžalah) Primorje : Rudar Velenje 1:1 (1:0)
Korun (29/ag); Tolimir (88)

Pari 6. kola:

Nafta - Triglav Gorenjska
Rudar Velenje - Domžale
HiT Gorica - Primorje
Olimpija - Luka Koper
Maribor - CM Celje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.