"Knicks so nazaj!" Pa so res?

Foto: Žurnal24 V nedeljo sta bila Carmelo in Amare še nasprotnika na tekmi All-Star. (Foto: Reu
"Knicks so nazaj!" To so bile prve besede Amareja Stoudemira po prihodu Carmela Anthonyja. Pa bodo Knicks zdaj res boljši? Letos ne. Potrebujejo še enega centra in organizatorja igre za prihodnost.
Oglej si celoten članek
Knicks imajo brez Mela razmerje zmag in porazov 28-26. So na šestem mestu lestvice vzhodne konference. Imajo priložnost za prvo uvrstitev v končnico po letu 2004, a z vsega tremi zmagami prednosti pred devetouvrščeno ekipo jim ne bo lahko. Knicks imajo dva šampionskega prstana (1970 in 1973) in osem konferenčnih naslovov (po letu 1973 le dva). Uspehi Knicksov imajo že dolgo brado.

Trinajst košarkarjev je zamenjalo klub, da se je Carmelo Anthony le vrnil domov in bo poslej igral za želene New York Knicks v legendarnem Madison Square Gardnu. "Kdo sploh potrebuje Mela?" so na prvi tekmi brez Anthonyja vpili užaljeni navijači v Pepsi Centru. Še brez novincev iz New Yorka so zmagali. Knicks prva tekma s košarkarjem, ki je v vsaki od svojih sedmih sezon v ligi NBA imel povprečje prek 20 točk, še čaka – to sredo igrajo proti Milwaukee Bucksom. Mnenja, kdo je s to kupčijo več pridobil oziroma izgubil, so deljena. Zbrali smo naslednje teze.

Knicks so izgubili tri člane prve peterke (Wilsona Chandlerja, Danila Gallinarija in Raymonda Feltona). Slednji se je z Amarejem Stoudemirom zelo dobro ujel. Zgradili so dobro ekipo, a se ji zdaj v zameno za Anthonyja tako rekoč odpovedali. Začenjajo znova. Imeli bodo dva zvezdnika, ki bosta jedro ekipe, ki z njima dobiva zmagovalno mentaliteto. Še posebej, ker igrajo v mestu, kakršno je New York, v legendarnem MSG in pred navijači, ki so spet začeli dihati s klubom. Da niti ne omenjamo vpliva medijev, ki bodo zdaj še toliko bolj na strani Knicksov. Vprašanje je, ali bo Chauncey Billups prava zamenjava za Feltona oziroma ali bo sploh ostal (govori se tudi o odkupu pogodbe in vrnitvi v Denver, kjer si je želel končati kariero). Z Anthonyjem v kadru bo Stoudemira še težje pokrivati, pravijo. Dobro je, da so obdržali odličnega novinca Landryja Fieldsa, a izgubili so izbore na naboru in tako bodo ekipo okrog Mela in Amareja morali graditi s podpisovanjem prostih igralcev ali pa s še kakšno kupčijo. Zagotovo bodo morali več dati tudi na obrambo.

Veteran Billups na dolgi rok ni rešitev Knicksov na mestu organizatorja igre. Najkasneje poleti 2012, da bi bili kandidat za prvaka, potrebujejo igralca kova Chris Paul. Melov in Amarejev prijatelj se "ponuja" kot zadnji košček v sestavljanki novih New York Knicksov.

Na drugi strani so Nuggets izgubili enega najboljših košarkarjev v ligi, okrog katerega so sedem let gradili igro. Imajo zelo dobro klop, Aaron Afflalo in Ty Lawson bosta dobra zamenjava za Billupsa (Felton bo začenjal s klopi), v Gallinariju, Chandlerju in tudi Timofeju Mozgovu so dobili še več perspektivnih košarkarjev. Vsaj za nadaljevanje te sezone so s to kupčijo v boljšem položaju, na dolgi rok pa vemo, da brez igralca Anthonyjevega kalibra za šampionski prstan še vedno ne bodo konkurenčni oziroma jim bo le še težje.

"Knicks vrnil na košarkarski zemljevid"
Kaj Anthony pomeni za New York? Analitiki ESPN-a so povedali: "Knicks bodo boljši čez leto ali dve, zdaj pa imajo delčke, da bi bili resen tekmec že aprila," meni Michael Wilbon. "Z Melom so Knicks postali boljši tako na kratki kot dolgi rok," pove Ian O'Connor. "Carmelo je Knicks vrnil na košarkarski zemljevid," pomembnost Mela za eno najbolj priljubljenih franšiz na svetu poudari Stephen Smith. "Knicks še niso kandidat za naslov, a bodo še naprej težak nasprotnik," pravi Chris Sheridan. "Že res, da so Nuggets izgubili Carmela, a so zase dobro poskrbeli," pa meni J. A. Adande.

Stari aduti Knicksov: Felton, Fields, Chandler, Gallinari in Stoudemire (s klopi Douglas, Shawne Williams, Turiaf, Mozgov). Novi aduti Knicksov: Billups, Douglas, Fields, Anthony in Stoudemire (s klopi Turiaf, Shawne Williams, Brewer in Shelden Williams)

"Igral bo na največjem odru"
"Vau! To je bilo 12 najbolj norih ur v moji karieri. Rad bi se zahvalil svojim prijateljem in navijačem za vso podporo,"
je na svojem Twitterju zapisal Anthony, ki je že podaljšal pogodbo. Pričakovati je, da bo kot član Knicksov prvič spregovoril to sredo (morda bo proti Bucksom tudi že igral). "Oba bova zadevala. Sva zelo različna igralca. Zdaj nas bo še težje pokrivati," o svojem novem soigralcu pove Stoudemire. "To si je želel. To sem si želel jaz. Igral bo v New Yorku, na največjem odru." Amare se zaveda, da jim bo zdaj še težje. Pa ne zato, ker so toliko izgubili, temveč ker jih bodo tekmeci jemali še resneje.

"Všeč nam je bilo, kako je naša ekipa letos igrala. Imeli smo enega igralca, ki je v samem vrhu lige. Želeli pa smo si vsaj dva taka," je odločitev za Anthonyja pojasnil predsednik Knicksov, Donnie Walsh. Slednji razkriva, da se s to kupčijo še niso ustavili. Že pred koncem prestopnega roka (v četrtek od devetih zvečer po srednjeevropskem času) želijo pripeljati centra (Shelden Williams ne bo prava zamenjava za Ronnyja Turiafa). "Naj nas prihod Anthonyja ne zanese. Ne mislite, da bomo zdaj kar premagaovali Miami, Boston in ostale vrhunske ekipe. Nismo še tam," pred evforijo opozarja trener Mike D'Antoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.