''Ko gre zares, govoriva angleško''

Foto: EPA
Foto: EPA
Srbski tenisač Novak Đoković je vknjižil prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Borisa Beckerja, ki ga poleg teniških veščin uči tudi nemškega jezika.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković, ki v teniški karavani slovi kot poliglot, je razkril, kako poteka sodelovanje z nekdanjim prvim igralcem sveta Borisom Beckerjem.
Foto: EPA boris becker jelena ristić ''Pogovarjava se pol angleško, pol nemško,'' je dejal srbski tenisač. ''Ko se pogovarjava o resnih stvareh, takrat govoriva angleško. Moje znanje nemškega jezika še ni dovolj dobro za pogovor o resnih stvareh. Sprejel je mojo prošnjo, da z mano čim več govori v nemščini, ker bi rad osvežil svoje znanje,'' je dodal drugi igralec sveta.

''Med 12. in 16. letom sem veliko govoril nemško, potem pa ne več. Lahko govorim zdaj, vendar ne boste razumeli,'' je povedal Đoković, ki govori srbsko, angleško, italijansko in francosko, vse bolje pa se znajde tudi v nemščini in celo kitajščini.

Štirikratni zmagovalec OP Avstralije je svoj pohod na peti, rekordni naslov v deželi tam spodaj začel s prepričljivo zmago proti Slovaku Lukašu Lacku. ''Oba upava, da bodo rezultati prišli že v Avstraliji. Trdo sem delal v zadnjih štirih tednih. Verjamem, da se bo trdo delo obrestovalo, tako kot se je v preteklosti. Boris zelo dobro opazuje mojo igro in tenis nasploh. Pogovarjava se o veliko različnih stvareh. Poskušava se čim bolje spoznati. Nisem pričakoval, da se bova po dveh, treh tednih tako dobro razumela,'' je zaključil zmagovalec šestih turnirjev za grand slam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.