Ko na turnirju izgubiš proti svoji življenjski partnerki...

Foto: youtube
Foto: youtube
Ob mreži je bila vsa tekmovalnost pozabljena.
Oglej si celoten članek

Na teniškem turnirju v Karlsruheju sta se pomerili Belgijki Alison van Uytvanck in Greetje Minnen. Gre za teniški igralki, ki sta javno priznali istospolno usmerjenost, že nekaj časa pa sta tudi življenjski partnerki. V ponedeljek sta odigrali svoj prvi medsebojni dvoboj na WTA turnirjih.

Dvoboj se je zavlekel v tri nize, 25-letna Van Ujtvanck pa je po uri in 48 minutah igre svojo štiri leta mlajšo partnerico premagala z rezultatom 6:4, 1:6 in 6:1. Van Ujtvanck je v karieri osvojila en WTA turnir, trenutno pa je 65. igralka sveta; Minnenova je 123. Skupaj sta lani v konkurenci parov osvojili turnir v Luksemburgu.

"Želela bi si, da bi še katera od gay igralk javno priznala svojo spolno usmerjenost. To je velika reč za ta šprt. jaz sem to storila, a vsega sama ne morem spremeniti," je v Wimbledonu, kjer sta z Minnenovo zaigrali skupaj v igri dvojic, izjavila Alison van Ujtvanck.

Foto: Profimedia Greet Minnen, Alison van Uytvanck

Pred letom dni sta se s partnerico že znašli v medijih. V drugem kolu Wimbledona je van Ujtvanckova premagala Garbine Muguruza, nato pa stekla na tribuno, kjer je poljubila Minnenovo. "Pravkar je zabeležila svojo največjo zmago v karieri. Bila sem zelo srečna, v tistem trenutku nisva razmišljali o drugih," je takrat za Telegraph povedala njena partnerica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.