Ko pozabiš celo na uničujočo vojno

Foto: EPA Sirci niso odigrali niti ene tekme v domovini, toda to jih ni ustavilo.
Foto: EPA Sirci niso odigrali niti ene tekme v domovini, toda to jih ni ustavilo.
V igri za uvrstitev na SP v Rusiji je še naprej tudi Sirija.
Oglej si celoten članek

Nogometna reprezentanca Sirije zaradi vsem dobro znanih razmer v državi ne more igrati na domačem igrišču. V azijskih kvalifikacijah za SP 2018 so se Sirci prebili v tretji del, čeprav so tekmece gostili v precej oddaljeni Maleziji.

V tretjem delu azijskih kvalifikacij je bilo 12 ekip razdeljenih v dve skupini s po šestimi moštvi. Prvi dve mesti v skupini sta prinašali neposredno uvrstitev na mundial, tretje mesto pa dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacije za SP 2018 Messi in druščina pod pritiskom

V zadnjem kolu je Sirija gostovala v Iranu, slednji si je že predhodno zagotovil pot na SP. Sirci so se borili za tretje mesto, za to pa jim je bil potreben remi.

Zdelo se je, da iz tega ne bo nič, saj je Iran še globoko v sodnikovem dodatku vodil z 2:1. Ob takšnem razpletu bi do tretjega mesta prišel Uzbekistan.

V 93. minuti pa je prišel sirski trenutek. Pred vrati se je znašel Omar al Somah in matiral vratarja ter poskrbel za ekstazo svojih rojakov. Vpitje sirskega komentatorja si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Sirija se bo za dokončen preboj na mundial v dodatnih kvalifikacijah pomerila z Avstralijo. Najbrž bodo imeli Sirci ob omenjenem obračunu po svetu precej več simpatizerjev kot njihovi tekmeci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.