"Ko sem poletel, nisem mogel verjeti"

Foto: Profimedia jorge lorenzo
Veliki osmoljenec dirke razreda motoGP v Misanu je postal Jorge Lorenzo (Ducati).
Oglej si celoten članek

Trikratni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda Jorge Lorenzo (2010, 2012, 2015) je bil v uvodnem delu razmočene VN San Marina odlično na poti k prvi zmagi po selitvi k Ducatiju, a se je na koncu moral sprijazniti z ničlo.

VN Italije Prva dirkača sezone imata zdaj enako točk

Španski dirkač si je v prvih krogih dirke v Misanu privozil 4,5 sekunde prednosti pred zasledovalci, nato pa so njegove misli odtavale drugam in pristal je v pesku.

"Nisem pričakoval padca. Po nenadni spremembi smeri sem popolnoma izgubil zadek. Ko sem poletel, nisem mogel verjeti. Če dirkaš v dežju, se takšne stvari dogajajo." - Jorge Lorenzo

"Mokra proga je bila bolj težavna kot ponavadi. Še vedno se trudim razumeti vse karakteristike Ducatija. Želel sem spremeniti prikaz elektronike, zato sem v nekaterih ovinkih izgubil koncentracijo," je pojasnil Lorenzo in dodal: "V tistem ovinku posebej sem prehitro spremenil smer in nisem uporabil zadnje zavore. Proga je bila tako kritična, da je že majhna sprememba pomenila veliko razliko. Nisem mogel ostati na motorju."

Foto: Profimedia jorge lorenzo

"Padel sem. Konec. Velika škoda, saj sem imel lepo priložnost za prvo zmago z Ducatijem, a sem jo zapravil. Stopničke so samo vprašanje časa, morda celo zmaga. V preteklosti sem zmagoval na podobnih dirkah. V Jerezu 2011 sem slavil z desetimi sekundami prednosti, tam nekje. V Le Mansu 2012 s štirinajstimi sekundami. Kadar vodim na dirki, sem ponavadi zelo dober pri vzdrževanju prednosti," je dodal Španec.

Novinarje je zanimalo, če se prikaz omenjenih podatkov na Ducatiju močno razlikuje od Yamahinega. "Ducatijev sistem je bolj zapleten, tako da ga med dirkaškimi konci tedna niti ne spreminjam. Nisem prilagojen na vse možnosti. Med vožnjo mi posledično zmanjka koncentracije. Nisem pričakoval padca. Po nenadni spremembi smeri sem popolnoma izgubil zadek. Ko sem poletel, nisem mogel verjeti. Če dirkaš v dežju, se takšne stvari dogajajo," je zaključil Lorenzo.

Skupni seštevek:

1. Marc Marquez (Špa/Honda) 199
2. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 199
3. Maverick Vinales (Špa/Yamaha) 183
4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 157
5. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 150
6. Johann Zarco (Fra/Yamaha Tech3) 110
7. Danilo Petrucci (Ita/Ducati) 95
8. Cal Crutchlow (VBr/LCR Honda) 92
9. Jorge Lorenzo (Špa/Ducati) 90
10. Jonas Folger (Nem/Yahama Tech3) 84

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.