Pogačar iskreno o Rogliču: "Ko je prečkal ciljno črto in sem to videl ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Razburljiv razplet letošnje dirke po Franciji je imel za marsikoga grenak priokus.
Oglej si celoten članek

Zgodovinski uspeh Tadeja Pogačarja, ki je na odločilnem kronometru 107. dirke po Franciji izničil veliko prednost Primoža Rogliča in si zagotovil uspeh kariere, je pri nekaterih ljubiteljih kolesarstva vzbudil mešane občutke. Slovenija se je resda veselila zgodovinske dvojne zmage, a v obratnem vrstnem redu, kot je bilo morda pričakovati. 

Do zadnjega je namreč kazalo, da bo lovorika na francoski pentlji romala v Rogličeve roke, a je bil ob senzacionalni predstavi rojaka celo Kisovčan, kasneje zmagovalec dirke po Španiji in trenutno prvi kolesar sveta, popolnoma nemočen.

Številni slovenski navijači so bili nad razpletom kar malce šokirani, kar nikakor ne pomeni, da niso privoščili zmage Pogačarju, ampak preprosto ni nihče pričakoval, da bi lahko 22-letnik nadoknadil kar 57 sekund zaostanka.

Na koncu se je zgodilo prav to, Pogačarjev uspeh pa je celo za trenutek ali dva ostal v senci Rogličevega "poraza".

Foto: Epa roglič pogačar Prizori poklapanega Rogliča, ki se je po porazu na kronometru sesedel na asfalt in brezciljno strmel predse, a že nekaj trenutkov kasneje športno čestital zmagovalcu, so pri marsikomu vzbudili sočutje, ravnodušen oa bo tem ni ostal niti zmagovalec, ki do Rogliča goji neizmerno spoštovanje.

V pogovoru za špansko Marco je priznal, da mu je zmaga proti rojaku pustila mešane občutke, podobno pa je v intervjuju za podkast Številke na rtvslo.si zaupal tudi novinarju Slavku Jeriču.

"Meni osebno je bil Primož všeč kot kolesar, potem je šel v Jumbo Vismo, takoj je začel zmagovati, na Giru je takoj dobil kronometer. Želel sem si, da bi bil nekoč tako dober, kot je on. Slovenskemu kolesarstvu je na široko odprl vrata. Res ga spoštujem. Na koncu sva dirkala drug proti drugemu, vsak za svojo ekipo. Tako pač je. Vsak je Primožu privoščil, da bi dobil Tour, na koncu se je tako obrnilo. Končalo se je, kot se je. Na koncu sem imel res mešane občutke. Ko je prečkal ciljno črto in sem videl njegov izraz na obrazu. To je šport," je povedal Pogačar in se ozrl v prihodnost slovenskega kolesarstva, ki je v razcvetu.

"Slovenske kolesarje se je v preteklosti gledalo malo slabše. Jemalo se jih je, kot da niso preveč dobrodošli na World Touru. Brajkovič, Valjavec, Hauptman in Hvastija so naredili dobre rezultate, pokazali so, da lahko dirkajo. Roglič je nato postavil Slovenijo tako visoko. Upam, da bo za naše mlajše kolesarje lažje prestopati v World Tour, da jih bodo lažje sprejeli in obravnavali enako kot npr. Italijane, Špance ali Francoze," je za Številke še povedal Pogačar.

Foto: Epa tadej pogačar

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:26 23. November 2020.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 24836 ameriških dolarjev, tako da sem delal od doma samo v skrajšanem delovnem času. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.