Ko turnir ni premočan, Caroline zmaguje

Foto: Žurnal24 Če turnir ni premočan, Danka Caroline Wozniacki zmaguje. (Foto: Reuters)
Ta teden se igra več manjših turnirjev. Na enem od teh igra prva igralka sveta Caroline Wozniacki, ki ji očitajo, da ni dobila nobenega od velikih. A na malih je odlična: v Charlestonu se je uvrstila v finale.
Oglej si celoten članek

V finalu teniškega turnirja WTA v Charlestonu z nagradnim skladom 721 tisoč ameriških dolarjev se bosta pomerili prvopostavljena Danka Caroline Wozniacki in Rusinja Jelena Vesnina. Slednja je v sobotnem polfinalu s 7:6 (4) in 6:3 ugnala Kitajko Peng Shuai, medtem ko je bila Wozniackijeva gladko s 6:4 in 6:4 boljša od Srbkinje Jelene Janković.

WTA, Charleston, polfinale:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Jelena Janković (Srb/3) 6:4, 6:4;
Jelena Vesnina (Rus) : Peng Shuai (Kit) 7:6 (4), 6:3.

Japonski igralec Kei Nišikori bo zaigral v finalu turnirja ATP v Houstonu z nagradnim skladom 442.500 ameriških dolarjev. Nišikori je v polfinalu s 6:3 in 7:5 ugnal Urugvajca Pabla Cuevasa. Nišikorijev nasprotnik v finalu bo Američan Ryan Sweeting, ki je bil v polfinalu s 7:6 (3) in 6:3 boljši od Hrvata Iva Karlovića. Če bo Nišikori turnir osvojil, bo postal najvišje uvrščeni japonski igralec na lestvici ATP. Doslej je bil 6. julija 1992 najvišje Šuzo Macuoka s 46. mestom.

ATP, Houston, polfinale:

Kei Nišikori (Jap/6) : Pablo Cuevas (Uru/7) 6:3, 7:5;
Ryan Sweeting (ZDA) : Ivo Karlović (Hrv) 7:6 (3), 6:3.

Romunska teniška Irina Begu je veliko presenečenje teniškega turnirja v španski Marbelli. Dvajsetletnica, ki doslej na glavnih turnirjih najvišje ravni še ni dobila posameznega dvoboja, se je uvrstila v finale. Kvalifikantka je bila v polfinalu s 3:6, 7:6 (3) in 6:4 boljša od druge nosilke Rusinje Svetlane Kuznjecove. V finalu se bo 138. igralka pomerila s prvo nosilko, Belorusinjo Viktorijo Azarenko, ki je bila s 6:2 in 6:1 boljša od Italijanke Sare Errani.

WTA, Marbella, polfinale:

Irina Begu (Rom) : Svetlana Kuznjecova (Rus/2) 3:6, 7:6 (3), 6:4.
Viktoria Azarenka (Blr/1) : Sara Errani (Ita/8) 6:2, 6:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.