Ko udari Anže Kopitar ...

Foto: Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik je znova zadel v polno.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar se je v ligi NHL po dveh tekmah brez točke znova vpisal med strelce. Na gostovanju Los Angeles Kings v Kanadi pri Montreal Canadiens je v statistiko s pravo mojstrovino vpisal že sedmi zadetek sezone, kralji pa so zmagali s 4:0 in so še naprej najboljša ekipa zahodne konference.

Kopitar je tokrat zadel za 3:0, ko je z močnim in natančnim strelom premagal enega boljših vratarjev v ligi NHL Careyja Prica. Več golov od kapetana Kraljev so v tej sezoni dosegli le Nikita Kučerov (Tampa Bay Lightning -12), Alex Ovečkin (Washington Capitals -10) in Auston Matthews (Toronto Maple Leafs - 8).

Po številu točk, na desetih tekmah je zbral sedem golov in pet podaj, si Kopitar deli osmo mesto. Najučinkovitejši igralec lige je sicer Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning) z 21 točkami. Slovenski as se približuje mejniku 750 točk, doslej je v svoji karieri na 850 tekmah zbral 748 točk (262 golov, 486 podaj). Ta dosežek ga uvršča na 192. mesto v zgodovini lige, ki v tej sezoni praznuje že 100. obletnico.

Tudi Quick z lepim dosežkom

Na tokratni tekmi je blestel tudi vratar Jonathan Quick, ki je na svoji jubilejni 500. tekmi v NHL zaustavil 40 strelov in še 46. v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Junak minule zmage kraljev proti Ottawa Senators Adrian Kempe in Tyler Toffoli sta zadela v razmaku 11 sekund uvodne tretjine, kralji pa so povsem zasenčili domačo vrsto.

"Zmagali smo, to je najpomembneje. Ta čas smo na turneji šestih tekem in za ekipo je pomembno, da ne popuščamo in igramo dober hokej," je po zmagi dejal junak večera Quick in o svojem mejniku dodal: "Super je, a čez nekaj dni me že čaka 501. nastop, tako da se bom raje ukvarjal s tem, ki prihaja."

Foto: Profimedia Anže Kopitar

Med strelce se je vpisal še Kurtis MacDermid in tako pomagal Kraljem prizadejati še drugi poraz Montrealu v tednu dni; na tekmi v Los Angelesu so Kings slavili s 5:2.

Pingvini še naprej uspešni

Dvakratni zaporedni branilci naslova Stanleyjevega pokala Pittsburgh Penguins so na domačem ledu po podaljšku z 2:1 ugnali Winnipeg Jets. Junak večera je bil Phil Kessel, ki je v podaljšani igri ukanil gostujočega vratarja Connorja Hellebuycka in po dobri minuti dodatne igre s svojim okroglim 300. zadetkom v NHL zapečatil razplet tekme.

Kessel, ki je očitno specialist za podaljšek, saj je dosegel zmagoviti zadetek v dodatnem igralnem času tudi v torek proti Edmontonu, je postal 18. ameriški hokejist z vsaj 300 zadetki v NHL, med še dejavnimi v ligi pa zaostaja le za igralcem Minnesote Zachom Parisejem. Parise je sicer pred dnevi uspešno prestal operacijo hrbta, ki ga je od ledenih ploskev oddaljila za osem do deset tednov.

Za Pingvine, ki so zmagali petič na zadnjih šestih tekmah, je zadel še Conor Sheary. Edini gol za goste je dosegel Josh Morrissey.

Izidi:
Montreal Canadiens - Los Angeles Kings       0:4
(Anže Kopitar: 1 gol, trije streli v 20:36 minute na ledu za LA)

Boston Bruins - San Jose Sharks              2:1
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes    3:6
New York Rangers - Arizona Coyotes           5:2
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets          2:1 (podaljšek)
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers        5:4
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings      3:2
Florida Panthers - Anaheim Ducks             8:3
Minnesota Wild - New York Islanders          6:4
Edmonton Oilers - Dallas Stars               5:4
Vancouver Canucks - Washington Capitals      6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.