Ko žogo v rokah vratarja zamenja defibrilator

Foto: Epa
Foto: Epa
V prestižni španski La Ligi smo na tekmi med Cadizom in Barcelono videli, kako nogomet hipoma ni več najpomembnejša stvar na stadionu.
Oglej si celoten članek

Prizori groze na stadionu Nuevo Mirandilla v Cadizu in trenutek, ko je vsem zbranim zastal dih. Eden od gledalcev na stadionu se je zrušil, tekmo je sodnik prekinil, nogometaši so obstali in obnemeli, junaka pa sta postala domači vratar Jeremias Ledesma in zdravnik Barcelone. Slednji je hitro stekel na pomoč osebi, ki je po poročanju španskih medijev utrpela srčni zastoj, vratar Ledesma pa se je izkazal z junaškim tekom z defibrilatorjem v rokah. 

Tekma med Cadizom in Barcelono je bila pri vodstvu katalonskega ponosa z 2:0 prekinjena v 82. minuti, sodnik je obe ekipi poslal nazaj v garderobo. Ko so s stadiona uspeli odpeljati nesrečno osebo, ki naj bi utrpela srčni zastoj, pa je prišlo do novega preplaha, saj se je zgrudil še eden od obiskovalcev na stadionu. V tem primeru je vse ostalo zgolj pri preplahu ... Tekma se je po več kot polurni prekinitvi nadaljevala ob 21.05. 

Predsednik Cadiza Manuel Vizcaino je za medijsko hišo COPE povedal, da je nesrečnemu gledalcu zdravniška služba uspela povrniti pulz in ga nato z reševalnim vozilom odpeljala v bolnišnico. Kot je še dejal, so ga zdravniki oživljali, nato spet izgubili njegov pulz, na koncu pa ga le uspeli stabilizirati. 

Foto: Epa Cadiz - Barcelona

Barcelona je tekmo na koncu dobila z rezultatom 4:0. Najprej sta se med strelce vpisala Frenkie de Jong in Robert Lewandowski, s šestimi goli prvi strelec lige, nato pa po podaji slednjega še Ansu Fati v 86. ter Ousmane Dembele v 92. minuti.

Zmaga tudi za Atletico 

Madridski Atletico, pri katerem v kadru tokrat ni bilo Jana Oblaka, je premagal Celto s 4:1. Atletico je Celto odpravil brez Oblakove pomoči, zato pa z zadetki Angela Corree, Rodriga de Paula in Yannicka Carrasca ter avtogolom Unaija Nuneza.

Sevilla je do prve zmage v sezoni prišla v gosteh pri Espanyolu, ki ga je premagala s 3:2. Vse tri gole je dosegla v prvem polčasu, od tega dva Jose Angel Carmona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.