Kocka bo padla v soboto opoldne

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska košarkarska reprezentanca je sredi noči prispela v Lille, kjer jo v soboto čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva. Njen tekmec točno opoldne bo Latvija.
Oglej si celoten članek

Slovenija je v Zagrebu svojo nalogo opravila po pričakovanjih - zabeležila je tri zmage, zdaj pa za uresničitev končnega cilja potrebuje še uspeh proti Latviji. V primeru poraza jo čaka pot domov, ob zmagi pa uvrstitev med osem najboljših reprezentanc v Evropi, ki se bodo prihodnji teden med drugim borile tudi za olimpijske kvalifikacije.

Slovenski košarkarji so svojega tekmeca v osmini finala dobili šele po podaljšku. Dodatnih pet minut je bilo namreč potrebnih na derbiju zadnjega kroga v skupini D med Češko in Litvo. Slednja je na koncu vendarle pričakovano osvojila prvo mesto v skupini, Češka je padla na tretje mesto, Latvija, ki je pred svojimi gledalci v Rigi premagala tako Češko kot Belgijo, ki se je prav tako prebila naprej, pa je bila druga.

V Lille se bo preselilo šestnajst najboljših reprezentant iz predtekmovanju. Osmina finala je na izpadanje, četrtfinale pa ne več, saj se bodo zaradi olimpijskih kvalifikacij igrale tudi tekme za razvrstitev od petega do osmega mesta. Pravzaprav le tista za sedmo mesto, kajti zmagovalca za razvrstitev od 5. do 8. mesta bosta 'oproščena' tekme za peto mesto.

Boji v Lillu bodo potekali na nogometnem stadionu oziroma enemu najbolj sodobnih športnih objektov v Evropi. Stadion Pierre Mauroy, ki bo imel v času eurobasketa zaprto premično streho, za nogometne tekme sprejme 50.000 gledalcev, na EP pa bo 27.000 sedežev. S tem bo skušal Lille podreti evropski rekord po številu gledalcev na košarkarski tekmi. Tega zdaj drži Beograd s 24.232 gledalcev.

Ostali pari osmine finala so: Grčija - Belgija, Španija - Poljska, Francija - Turčija, Hrvaška - Češka, Srbija - Finska, Izrael - Italija in Litva - Gruzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.