Kokain je v nogometu prepovedan

Foto: Žurnal24 Nogometašu Palerma, prej Atalante, Morisu Carrozzieriju so izrekli najvišjo možn
Kokain ne spada med prepovedana sredstva v kolesarstvu. Drugače je v nogometu, kjer so Italijanu Morisu Carrozzieriju izrekli dveletni suspenz. To je prvi primer dopinga v Italiji letos.
Oglej si celoten članek

Italijanski olimpijski komite je obrambnemu igralcu Palerma Morisu Carrozzieriju izrekel najvišjo možno kazen – dveletno prepoved igranja nogometa zaradi zlorabe nedovoljenih poživil. Dopinški test, opravljen pri nogometašu aprila letos po tekmi serie A, ko je Palermo z 1:0 premagal Torino, je pokazal vsebnost kokaina, kar se je nato potrdilo še s testom B. 28-letni branilec je prvi primer dopinga v italijanskem nogometu po januarju letos, ko je nogometna zveza pristopila k ostrejšemu zatiranju nedovoljenih poživil. Carrozzieri je v pretekli sezoni za Palermo odigral 23 tekem, od tega 22 v začetni enajsterici. Kariero je začel leta 1999 v Bariju, nato pa je bil član Atalante in Sampdorie. Leta 2006 je moral za dva meseca z zelenic po odkritju, da je izdajal informacije udeležencem nogometnih stav. Letos je bil na kokainu tudi belgijski kolesar Tom Boonen, a ker kokain v kolesarstvu ni prepovedan, lahko nastopa na dirki Tour de France.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.