Kokainska afera pretresa angleški nogomet

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nogometaša, ki nastopa v najelitnejšem angleškem nogometnem tekmovanju, so ujeli pri snifanju kokaina. Pojavile so se tudi prve priče. Preti mu huda kazen.
Oglej si celoten članek

Angleška nogometna zveza (FA) je začela z uradno preiskavo primera, ko je bil zaenkrat neimenovani angleški nogometaš vržen iz nočnega kluba, saj je prišlo do suma, da je nogometni zvezdnik na božični zabavi konzumiral kokain.

Po poročanju otoških medijev naj bi zvezdnika poslali domov s taksijem, šoferju pa naj bi bilo naročeno, da ga odpelje domov, ker je pijan, kot je takrat verjel lastnik kluba.

Zdaj pa so se pojavile priče, ki trdijo, da ni bil za njegovo obnašanje kriv alkohol, pač pa konzumiranje kokaina. Angleški Sun namreč poroča, da so se oglasile priče, ki trdijo, da je nogometni zvezdnik premierligaškega kluba opazil svojega prijatelja, kako snifa kokain in se mu odločil pridružiti. 

"Vstopil sem v stranišče, kjer je užival kokain. Notri je bil vsaj pol ure. Potem, ko je izstopil iz stranišča, si ni bil več podoben. Opazil ga je lastnik, ki ga je odvlekel do taksija, misleč, da je pijan. Toda zagotovo ni tako izgledal samo zaradi alkohola," je svoje mnenje podala ena izmed prič.

Nogometaševa identiteta zaenkrat še ostaja skrivnost, grozi pa mu kar dvoletna prepoved igranja nogometa, če preiskava dokaže njegovo krivdo.

Preiskava FA prosi za pomoč: Kdo je užival kokain?

FA se je ob tej priložnosti še dodatno oglasila ter pozvala vse, ki imajo kakršnekoli informacije o uporabi dopinga in preostalih nedovoljenih sredstev s strani športnikov, da primer takoj prijavijo oblastem.

Angleška nogometna zveza sicer daje zelo velik poudarek boju proti uporabi drog, tako da je zgolj tekom lanske sezone protidopinška agencija Združenega kraljestva opravila več kot 5000 testov iskanja droge v krvi nogometašev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.