Kokoškov pred novo selektorsko vlogo

Foto: Epa igor kokoškov
Tvorec slovenskega uspeha na EuroBasketu 2017 znova v selektorski vlogi.
Oglej si celoten članek

Srbski košarkarski strokovnjak Igor Kokoškov, ki je s Slovenijo leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka, bo po poročanju srbskih medijev kmalu prevzel vodenje srbske članske reprezentance. Pogovori s pomočnikom trenerja moštva Sacramento v severnoameriški ligi NBA in vodstvo srbske zveze naj bi bili v zaključni fazi.

Tudi predsednik zveze Predrag Danilović je v izjavi za portal MaxBetsport dejal, da bo Srbija novega selektorja dobila do konca naslednjega tedna. O optimizmu v pogovorih med zvezo in Kokoškovim so poročale tudi Večernje novosti.

Kokoškov bi v primeru, da sede na srbsko klop, reprezentanco najprej vodil v kvalifikacijah za olimpijske igre 2020 v Tokiu, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kokoškov je na reprezentančni ravni vodil Slovenijo in Gruzijo. V ligi NBA je leta 2004 postal prvi neameriški pomočnik trenerja, ko je dobil delo v Detroitu. V lanski sezoni je vodil ekipo Phoenixa, pri katerem je bil prav tako prvi neameriški glavni trener. Prav zaradi vloge glavnega trenerja se je moral odpovedati delu s slovensko izbrano vrsto, kjer ga je nadomestil njegov pomočnik Rado Trifunović.

Pred dnevi so se o Kokoškovu sicer razpisali tudi grški mediji, ti so ga omenjali kot glavnega kandidata za prevzem Panathinaikosa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.