Kolajna za devetnajstletnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jerneja Brecl osvojila bronasto medaljo na mladinskem SP.
Oglej si celoten članek

Jerneja Brecl je osvojila bronasto kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju v tekmi smučarskih skakalk. Devetnajstletna Breclova je na preteklih prvenstvih že osvojila kolajne na ekipnih tekmah. To je njena prva posamična.

Štiri Slovenke so se zanesljivo prebile v finalno serijo, Jerneja Brecl pa se zasluženo veseli bronaste medalje. Po prvi seriji je bila z 89 metri in 103,1 točkami na 4. mestu, v finalu pa je skočila 91,5 metra in z drugo oceno serije skupno zbrala 213,0 točke, kar jo je popeljalo na končno 3. mesto do njene prve posamične medalje na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Zelo prepričljivo je naslov osvojila nizkorasla Norvežanka Thea Minyan Bjoerseth z 98 in 92 metri ter 239,0 točkami, druga je bila Francozinja Josephine Pagnier z 90 in 91 metri ter 218,5 točkami. Nika Prevc je zasedla 11. mesto, Jerneja Repinc Zupančič je bila 13., Katra Komar pa je končala na 25. mestu.

Breclova je osvojila peto posamično bronasto medaljo slovenskih skakalk. Edina, ki je osvojila naslov prvakinje, je bila leta 2018 Nika Križnar.

Zaradi neugodnih vremenskih razmer na Finskem so organizatorji tekmo smučark skakalk prestavili na danes zjutraj z začetkom ob 8.55 uri. Zvečer bo na sporedu še posamična tekma mladincev, jutri pa obe ekipni preizkušnji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.