Kolajni dveh slovenskih judoistk

Foto: Žurnal24 sredozemske_judo_sraka_sta
Vlora Beđeti je na EP v judu na Dunaju v kategoriji do 63 kilogramov osvojila bronasto kolajno. Raša Sraka Vuković pa je v kategoriji do 70 kilogramov osvojila srebrno kolajno.
Oglej si celoten članek

Slovenska judoistka Vlora Beđeti je na evropskem prvenstvu v judu na Dunaju v kategoriji do 63 kilogramov osvojila bronasto kolajno. Varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana je v borbi za bron premagala Nemko Claudio Ahrens. Raša Sraka Vuković pa je v kategoriji do 70 kilogramov osvojila srebrno kolajno, potem ko je v finalu izgubila proti Madžarki Anett Meszaros. To je za Sraka Vukovićevo novo odličje na prvenstvih stare celine po šestih letih, nazadnje je bila uspešna leta 2004 v Bukarešti.

"Žal mi je, da sem izgubila na ipon. Sicer pa ni bilo kaj narediti. Poskušala sem, a se ni dalo. Vseeno, kolajna je tukaj. Pred prvenstvom si nisem upala niti pomisliti, da bi jo lahko osvojila. Žreb mi je bil pisan na kožo in vse se je poklopilo," je po borbi povedala varovanka trenerja Gregorja Broda, Sraka Vuković.

Današnji tretji slovenski predstavnik Aljaž Sedej se je poškodoval v četrtfinalu, ko se je v kategoriji do 81 kilogramov pomeril z Belorusom Aleksandrom Georgijevom in izgubil. Belorus je Sedeja vrgel, pri tem se je Sedej nekako ujel v njegov kimono in si pri padcu poškodoval komolec. Nemudoma so ga odpeljali na slikanje v bolnišnico. Zaradi poškodbe ni mogel nastopiti v repasažu, borbo je brez boja predal in tako osvojil končno sedmo mesto.

"Videl sem se že v polfinalu, nato pa se je zgodilo. V komolcu je petkrat močno zaškrtalo, bolečina je bila neznosna. Zdaj me tudi doma še čaka podroben pregled, upam, da bo tudi moj zdravnik potrdil zdajšnjo diagnozo in da bi se na blazine lahko vrnil v roku meseca dni," je po vrnitvi iz bolnišnice dejal Bežigrajčan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.