Kolajni na mladinskem EP v slalomu

Foto: Žurnal24 Kajakašice so presenetile same sebe. Dobile so evropsko zlato. (Foto: Nina Jelen
Slovenski kajak in kanu ima mlade in obetavne. Na mladinskem EP v slalomu so na ekipni tekmi mlajših članov kajakašice osvojile zlato kolajno, kanuisti pa so bili drugi. V soboto bodo še finali posameznikov.
Oglej si celoten članek

V moštvenih preizkušnjah slalomskega evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane, ki ga gosti nemški Markkleeberg, sta za veselje v slovenskem taboru poskrbeli ekipi mlajših članov in članic. Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Slapšak so osvojile zlato kolajno, med kanuisti pa so si Benjamin Savšek, Jure Lenarčič in Anže Berčič priborili srebrno kolajno. Zmagali so Nemci.

Naša dekleta so drugouvrščene Nemke prehitela za skoraj štiri sekunde. Nina Slapšak je bila po tekmi presrečna: "Nič nisem pričakovala, sem pa upala, da se bomo uvrstile na eno izmed prvih treh mest. Tako da je to zelo prijetno presenečenje. Zdi se mi, da smo v drugo štartale zelo sproščeno. Sama sem bila na začetku sicer malo manj skoncentrirana, ampak sem se potem zaradi tega še bolj potrudila." Slabše volje so bili kanuisti, saj so bili na prejšnjem prvenstvu zlati. "Razočaranje je bilo bolj nad mojo vožnjo, kot nad rezultatom. Vedel sem, da smo šli dokaj dobro, je pa res, da sem na začetku naredil nekaj napak, jih nato popravil, v spodnjem delu pa sem šel spet precej tvegano. Ostal je malce grenak priokus, ker bi lahko obranili naslov, ampak tudi drugo mesto je dobro. Moramo biti poraženi, da bi lahko napredovali," je pojasnil Anže Berčič. Precej skromnejše dosežke pa so prikazali mladinci in mladinke. Nobeni izmed ekip, ki so bile na startu, se namreč ni uspelo prebiti v finale.

Foto: Žurnal24

V soboto sledijo še polfinalne in finalne vožnje v individualni konkurenci, kjer ima Slovenija kar nekaj kandidatov za odličja. Največ gre pričakovati od kajakašic Eve Terčelj in Urše Kragelj, kajakaša Simona Brusa, dvojca Luka BožičSašo Taljat, kanuistov Benjamina Savška in Anžeta Berčiča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.