Kolaričeva izpolnila normo za SP

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nina Kolarič, slovenska rekorderka, je na atletskem mitingu na Ptuju v skoku v daljino zmagala in s 6,67 metra (veter dovoljenih +1,9 m/s) izpolnila normo B (6,65 metra) za nastop na svetovnem prvenstvu v Daeguju v Južni Koreji (od 27. avgusta do 4. septembra).
Oglej si celoten članek

"Zelo sem vesela, ker se je moj trud končno poplačal. Danes mi je že od ogrevanja naprej šlo vse skupaj super. Že na ogrevanju sem skočila prek norme in nato označila, do kje moram na tekmi skočiti. V prvi seriji sem prestopila, nato pa mi je v drugi seriji uspelo. Nato sem skočila še 6,63 metra, imela dva prestopa in 6,50 metra. Pred nastopom sem si dejala, da moram nastopiti sproščeno. Poleg tega sem imela na prvi tekmi letos tudi ugoden veter, in to sem tudi izkoristila. O Daeguju še nisem razmišljala, ker sem se tako dolgo trudila z normo. V Južni Koreji bom poskušala iztržiti kar največ. Želim si, da bi imela tak občutek kot danes na Ptuju tudi prvi dan prvenstva, ko so na programu kvalifikacije," je po izpolnjeni normi povedala Nina Kolarič. Pred tem je bila v tej sezoni najbližje normi za SP s 6,51 metra na Kalamati v Grčiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.