Kolegice v bran Šarapovi

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekatere teniške profesionalke so se odzvale na dopinški primer kolegice Marije Šarapove, ki je v ponedeljek priznala jemanje melodoniuma.
Oglej si celoten članek

Čehinja Petra Kvitova, dvakratna zmagovalka Wimbledona, je šokirana, tretja igralka sveta Poljakinja Agnieszka Radwanska pa pravi, da so v tenisu žalostni dnevi.

"Nihče ni pričakoval tega. Vsi čakamo na razplet," je še dodala Radwanska. Kvitova meni, da je Šarapova napravila veliko napako, če res ni bila pozorna, da je melodonium od 1. januarja na listi prepovedanih poživil. "Vsi moramo vedeti, kaj damo vase. Je velika napaka in mora prevzeti odgovornost," pravi Kvitova.

"Najprej želim povedati, da je Marija izjemna športnica in tudi ta 'čudna napaka' ne more zasenčiti vsega, kar je dosegla v tenisu. Nihče od nas, posebej ne jaz, nimamo pravice, da komentiramo zgodbo. Dopinška agencija mora preveriti zgodbo, ne drugi," pa je na Twitterju zapisala Rusinja Svetlana Kuznecova.

Oglasil pa se je tudi nekdanji prvi igralec sveta Španec Rafael Nadal, ki pravi, da je pozitiven test Šarapove črna pika za šport: "Za naš šport so to grozne novice. Grozne so, ker mora naš šport biti čist in izgledati čisto. Dobra novica pa je, da imamo dober protidopinški program."

Odločena začeti znova

Po razkritju in priznanju ruske teniške zvezdnice so mnogi mediji začeli ugibati, ali se bo sploh še vrnila na igrišča. Šarapova je v sredo na svojem Facebook profilu zapisala: "Nov dan, nov začetek. Pošteno je reči, da to ni povprečen dan. Nič mi ne pride na misel ob 6. uri zjutraj, razen, da sem trdno odločena, da bom spet igrala tenis, upam, da bom za to dobila priložnost. Želim si, da mi ne bi bilo treba iti skozi to, toda bom šla."

John Haggerty, odvetnik Šarapove, je prepričan, da lahko svoji stranki zagotovi "prizanesljivo" kazen. Rusinji sicer grozi štiriletna prepoved igranja tenisa, ogroženo pa je tudi njeno finančno premoženje; v karieri je zaslužila okrog 180 milijonov evrov, po razkritju pa so sodelovanje prekinili nekateri pokrovitelji.

"Ni dokazov, da je Maria namenoma jemala sredstev. To takoj kazen zmanjša na dve leti. Verjamem, da so še drugi dejavniki, ki lahko vplivajo na kazen. Marijini zdravstveni podatki, ki jih bomo predstavili, bodo potrdili, da je Marija sredstvo morala jemati in ga je priporočal njen zdravnik," je dejal Haggerty, ki je s tem imel v mislih, da je Šarapove jemala melodonium, ker je pogosto bolna, v družini ima diabetike, ima pa tudi težave s srcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.