Kolesar na dirki po Baskiji poletel čez ograjo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Kolesar ekipe BikeExchange–Jayco jo je skupil v 5. etapi dirke po Baskiji.
Oglej si celoten članek

Med etapo dirke po Baskiji, kjer od prvega dne vodi slovenski as Primož Roglič, jo je skupil kolesar moštva BikeExchange–Jayco Lucas Hamilton. Avstralec je zaradi grdega padca čez zaščitno ograjo predčasno zaključil z dirko.

Hamilton se je nahajal v ubežni skupini, ko je ob spustu izgubil oblast nad svojim kolesom, trčil v ograjo in poletel čez njo. Pri tem se jo je za trenutek uspel oprijeti, to pa je najverjetneje preprečilo še hujše posledice. Na tla je priletel takoj za njo, njegovo kolo pa je poletelo nekoliko dlje.

Moštveni kolega Luke Mezgeca, ki sicer v Baskiji ne nastopa, je ob pomoči potreboval kar nekaj časa, da se je ponovno povzpel na cesto. V tem času so kolesarje v glavnini opozorili, da se morajo v ovinku držati leve strani cestišča, na nevarnost pa so opozarjali tudi policisti. Roglič v rumeni majici in ostali kolesarji so se brez zapletov odpeljali mimo nesrečnega Hamiltona.

Ta je še nekaj časa obsedel na ograji, kasneje pa je pripeljalo reševalno vozilo. Sledila je še novica o njegovem odstopu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.