Kolesar ni želel prehiteti rivala

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Kolesar Agustin Navarro v zaključku dirke ni želel prehiteti rivala Ismaela Estebana, ki ga je 300 metrov pred ciljem ustavila predrta guma.
Oglej si celoten članek

Agustinu Navarru se je ponudila lepa priložnost, da izkoristi tehnične težave Ismaela Estebana in si zagotovi tretje mesto na kolesarski dirki v Cantabrii na severu Španije. A Navarro se je raje odločil za potezo, ki je požela val navdušenja med gledalci ob ciljni ravnini. 

Namesto da bi prehitel svojega rivala, je upočasnil vožnjo, medtem ko je Esteban kolo naložil na ramo in pritekel do cilja. Kolesarja sta ciljno črto prečkala eden za drugim - Esteban peš, Navarro pa na kolesu.

Estebana, ki je večji del dirke vozil na tretje mestu, je nekaj sto metrov pred ciljem izdala zračnica, zato mu ni preostalo drugega, kot da kolo lastnoročno ponese čez ciljno črto. Navarro, ki je rivalu omogočil, da je zadržal zasluženo uvrstitev, je kasneje pojasnil, da je zaviral ''iz spoštovanja do nekoga, ki je bil superioren skozi celotno dirko''.

''Nisem hotel slaviti na takšen način. Če bi ga prehitel tik pred ciljno črto, bi bilo neetično,'' je pojasnil  Navarro.

Esteban je odličje kasneje želel podariti pravemu junaku dirke, vendar je ta darilo zavrnil. ''To, da mi je ponudil nagrado, je vredno več kot to, kar sem naredil zanj,'' je za konec povedal kandidat za športno potezo leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:13 19. December 2015.

    Slovenec ti je pa minus stisnu.

  • 06:54 19. December 2015.

    Tale na kolesu sigurno ni Hrvat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.