Kolesar še vedno v kritičnem stanju

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Belgijskega kolesarja Stiga Broeckxa, ki se je minuli konec tedna hudo poškodoval na tretji etapi dirke po Belgiji, so v torek v bolnišnici v Aachnu operirali, še vedno pa ostaja v komi.
Oglej si celoten članek

Pri omenjenem padcu kolesarjev se je poškodovalo 19 tekmovalcev, 11 pa so jih moral odpeljati v bolnišnico.

Najhuje jo je skupil Broeckx (Lotto Soudal), ki je zaradi možganske krvavitve v komi, njegovo stanje v bolnišnici v Aachnu pa je kritično. Belgijca je na dirki Kuurne-Brussel-Kuurne letos enkrat že zbil motorist.

Podobna nesreča je letos že terjala smrtno žrtev, na dirki Gent-Wevelgem se je hudo ponesrečil Belgijec Antoine Demoitie, ki je nekaj dni po nesreči umrl v bolnišnici v Lillu.

"Zaradi poškodb glave so kirurgi opravili dve operaciji. Stig zaenkrat ostaja v umetni komi, da si bo telo opomoglo od operacije in poškodb. Zaenkrat ne moremo napovedovati, kaj sledi," so ob tem dejali pri kolesarjevi ekipi Lotto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.