Kolesarja po padcu povozil motor

Foto: EPA
Foto: EPA
Belgijski kolesar Antoine Demoitie (Wanty-Gobert) je zaradi hudih poškodb nekaj ur po nesreči preminil v bolnišnici v Lillu.
Oglej si celoten članek

Na drugi letošnji dirki za svetovni pokal med Gentom in Wevelgemom je nesrečnega petindvajsetletnega športnika v Sainte-Marie-Cappelu na severu Francije povozil motorist, ki je bil v spremljevalni ekipi.

Demoitie je pred tem padel približno 150 kilometrov po začetku dirke. Prepeljali so ga v Lille, kjer je na oddelku intenzivne nege ponoči podlegel poškodbam.

"Kolesar je na žalost umrl. Preiskava, s katerimi želimo ugotoviti vzroke tragične nesreče, je v teku," je sporočil tiskovni predstavnik regionalne žandarmerije Frederic Evrard.

Na nedeljski dirki, na kateri so se kolesarji soočili z močnim vetrom, desetimi težkimi vzponi in nekaj množičnimi trki, je padel tudi nekdanji belgijski prvak Jens Debusschere, ki so ga zaradi pretresa možganov prepeljali v bolnišnico na opazovanje, je sporočila njegova ekipa Lotto-Soudal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.