Kolesarji ne bodo smeli spati v avtodomih

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mednarodna kolesarstva zveza (UCI) je vsem kolesarjem, ki bodo nastopali na dirki po Franciji, prepovedala nastanitev izven hotelov, ki jih bodo izbrali organizatorji.
Oglej si celoten članek

Najbogatejša ekipa v kolesarstvu Sky je za svoje kolesarje opremila avtodome, ki bi njihove člane prevažale od etape do etape na letošnji Dirki po Franciji. Tako je ekipa želela zagotoviti kolesarjem, da se bodo lahko naspali in spočili v znanem okolju. Vsakodnevno menjava hotela naj bi namreč negativno vplivala na pripravljenost športnikov. 

"Vsi kolesarji morajo bivati v hotelih, ki jih bo ekipam ponudil organizator, tako želimo zagotoviti enakopravnost ekip," je UCI zapisala na svoji spletni strani.

Vodja ekipa Sky Dave Brailsford je že pred nekaj časa omenil, da hoteli, ki jih rezervirajo organizatorji, "niso najboljši" in povedal, da možnost nočnega počitka v znanem okolju  izboljša regeneracijo kolesarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.