Kolesarka umrla na tekmi

Foto: EPA
Foto: EPA
Na tekmi svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v Meribelu v Franciji je zaradi posledic padca umrla dvajsetletna kolesarka.
Oglej si celoten članek

Tekma svetovnega pokala gorskih kolesarjev v disciplini kros na izpadanje se je končala tragično. V kvalifikacijah je v petek 20-letna Nizozemka Annefleur Kalvenhaar grdo padla, po preživeti noči na intenzivni negi v bolnišnici pa je danes umrla. Priče so povedale, da je bila zdravniška pomoč počasna, da je dobila ustrezno pomoč, naj bi trajalo zelo dolgo.

Nizozemka je lani v konkurenci do 23 let postala evropska prvakinja v disciplini ciklokros. "To je strašno, to je velik udarec kolesarski družini, katere članica je bila mlada športnica. Vsi smo z mislimi pri njenih svojcih in prijateljih, izrekamo jim iskreno sožalje," je ob tragični novici dejal predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.