Kolesarska legenda: "Rogliča bodo še dolgo preganjale nočne more"

Foto: Eurosport
Foto: Eurosport
Legendarni Sean Kelly se je ozrl na trenutek, ko je izgledalo, da Rogliču letošnja Vuelta polzi iz rok.
Oglej si celoten članek

Če ste na Eurosportu spremljali letošnjo spektakularno Vuelto, ste zagotovo dobro seznanjeni s Seanom Kellyjem. Gre za enega največjih kolesarjev vseh časov, ki zadnja leta navdušuje v vlogi strokovnega sokomentatorja na angleškem športnem kanalu, ki slovi po svojih prenosih vseh možnih kolesarskih dirk.

Kelly je zagotovo eno najbolj priljubljenih komentatorskih imen, saj kot nekdaj izjemni kolesar nudi zelo zanimiv vpogled na dogajanje ter predvsem na dojemanje dirk in določenih situacij s strani kolesarjev.

Foto: Profimedia Sean Kelly

V studiu po 17. odločilni etapi Dirke po Španiji se je tako ta izjemni Irec v društvu Dana Lloyda lotil analize miselnega procesa slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča v trenutku, ko je izgledalo, da bi lahko v zadnjih kilometrih odločilne etape izgubil skupno zmago.

Roglič je sicer začel etapo s 45 sekundami prednosti pred Richardom Carapazom, a je v zadnjih kilometrih po silovitem napadu Ekvadorca močno trpel, a je na koncu vendarle uspel zadržati 24 sekund prednosti.

"Kljub temu da je bilo že zelo pozno, ko je Carapaz napadel, si je moral Roglič zagotovo misliti: 'O, moj bog, pa ne že spet!'. Vozil je dalje, bil je na samem limitu, toda to se mu je zagotovo vrtelo po glavi. Toliko stvari ti naravnost drvi skozi glavo, toda moraš preprosto nadaljevati. Verjamem, da ga bodo v naslednjih tednih še dolgo preganjale nočne more po takšnem razpletu Vuelte in Toura."

Foto: Epa Primož Roglič

"Izgledalo je zelo nevarno, toda na koncu je vendarle imel dovolj prednosti. Pomagali so mu tudi drugi kolesarji, ki so želeli voziti z njim. Pomagala sta mu Marc Soler in Enric Mas iz Movistarja, potem je bil tu Rogličev moštveni kolega (Lennard Hofstede op. p), kar mu je tudi bilo v veliko pomoč. Na koncu je zagotovo vedel, da lahko zdrži, toda prepričan sem, da ga je vmes, tam okoli kilometer in pol pred ciljem, morala grabiti panika," je analizo Rogličevega miselnega procesa tekom odločilnih trenutkov dirke zaključil Kelly.

 

"Carapaz bi lahko dobil to dirko..."

Sean Kelly se je nato osredotočil še na najhujšega Rogličevega nasprotnika, Carapaza, za katerega meni, da bi lahko dobil dirko, če bi le njegova ekipa Ineos Grenadiers opravila boljše delo.

"Lahko smo videli, ko sta si Roglič in Carapaz čestitala po koncu etape, kako razočaran je bil Ekvadorec. Zagotovo bo po dirki še dolgo razočaran in bo razmišljal o tem, kaj bi lahko bilo..."

Foto: Epa Richard Carapaz

"Ekipa Ineos Grenadiers ni bila niti blizu tega, kar smo pričakovali od nje, ter tega, kar je Carapaz pričakoval od nje. Predstavljajte si, da bi zgolj danes na tistem najtežjem in najbolj strmem delu imel ob sebi ekipo, ki bi lahko dodatno dvignila ritem, pa bi že bil Roglič v težavah. Dosti prej bi začel trpeti in tu bi celo lahko dobili dirko."

"Verjamem, da če bi imel Carapaz močnejšo ekipo, takšno kot je bila še v času Sky-ja, da bi lahko zgolj v sobotni etapi dobil dirko," je svoj pogled na letošnjo Vuelto zaključil "Kralj Kelly".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:21 9. November 2020.

    Kot vedno. Ja,... če nebi bilo čebija in dabija,....... ŠE ENKRAT ČESTITKE ROGLI.

  • 20:41 8. November 2020.

    Pa če, pa če bi, pa maščevanje, pa sranje. PRIMOŽ ROGLIČ JE ZMAGOVALEC VUELTE 2020. Pa pika, ende👍👍👍

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.