Kolesarskega asa motoristična tolpa napadla z mačeto

Foto: Epa
Foto: Epa
31-letni kolesar je opisal, kako ga je brutalno napadla motoristična tolpa, ki mu je želela ukrasti kolo.
Oglej si celoten članek

31-letni britanski kolesar Alexandar Richardson, ki nastopa za eno najboljših kolesarskih ekip na svetu, Alpecin-Fenix (zanjo vozi tudi kolesarski superzvezdnik Mathieu van der Poel), je razkril, da ga je v četrtek v Londonu napadla tolpa zločincev na motorjih. Na silo so ga zbili s kolesa, ga nekaj časa vlekli po tleh ter mu nato zagrozili z mačeto, preden so mu ukradli kolo.

Richardson je objavil sliko poškodb, obenem pa opisal napad, do katerega je prišlo, medtem ko se je vračal s treninga, ko so mu zmikavti sledili in ga naposled tudi napadli. Vse skupaj je opisal kot "precej šokantno izkušnjo iz Richmond parka."

Foto: Twitter Alexandar Richardson

"Ravno sem okoli treh popoldne zaključeval svoj trening, ko sta me začela zasledovati dva motorja, na katerih so sedeli štirje možje z maskami. Takoj sem vedel, da si želijo mojega kolesa, zato sem začel razmišljati, kaj bi bila najboljša rešitev. V East Sheen krožišču sem se obrnil za 360 stopinj ter začel kolesariti na vso silo proti kavarni 500 metrov proč."

"Preprosto so se zaleteli vame pri hitrosti 60 km/h. Sestopil sem s kolesa, medtem ko je motor izgubil nadzor. Nisem želel izpustiti kolesa, zato me je drugi motor skupaj s kolesom vlekel po tleh kakšnih 100 metrov. Nato so potegnili na plan 15 inčev dolgo mačeto, zato sem izpustil kolo. Sem precej porezan in obtolčen, zelo mi je zatekel predvsem kolk," je svojo izkušnjo pojasnil Richardson.

Po poročanju Evening Standarda naj bi v Londonu močno porasla kraja koles tekom pandemije Covida-19. Ukradena kolesa pa naj bi predstavljala kar 32 % vseh zahtev po odškodnini pri zavarovalnicah, Richardson pa je tako zgolj zadnji v dolgi vrsti oškodovancev.

Foto: Profimedia Alexandar Richardson

Za Richardsonom je sicer prav posebna kolesarska zgodba, saj si je kruh služil kot borzni posrednik, preden se je leta 2015 pri 25 letih sploh začel ukvarjati s kolesarstvom. Leta 2018 je tako ta še povsem anonimni kolesar šokiral svet s solo zmago na Veliki nagradi Lincolna.

Naslednje leto se je nato uveljavil med kolesarsko elito z zmagama na Memorialu Arno Wallaard ter tretji etapi Dirke po Mirabellu. Z odličnimi nastopi v letu 2019 si je tako pred sezono 2020 prislužil svoj prestop na najvišjo raven, k ekipi Alpecin-Fenix, s katero ga veže pogodba do konca letošnje sezone.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:10 16. Oktober 2021.

    Bravi, mohamedansko mesto!!

  • 14:05 10. Oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.