Med letovanjem na morju preminil kolesarski velikan

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Preminil je legendarni italijanski kolesar Felice Gimondi.
Oglej si celoten članek

Legendarni italijanski kolesar Felice Gimondi je v 76-letu starosti preminil v letovišču Giardini Naxos na Siciliji, kjer ga je v morju zadela srčna kap, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Foto: Profimedia Felice Gimondi

Gimondi je bil eden izmed zgolj sedmih na svetu, ki so dobili vse tri največje tritedenske dirke na svetu. Trikrat je bil najboljši na Giru d'Italia (1967, 1969, 1976) ter po enkrat na Touru de France (1965) in španski Vuelti (1968).

Naslov svetovnega prvaka v cestni vožnji je osvojil leta 1973, vse pa je ugnal tudi na največjih enodnevnih dirkah, kot so Milano-Sanremo, Paris-Roubaix in Giro di Lombardia.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.