Koliko denarja so izgubili v četrtek?

Foto: NK Maribor/Facebook
Foto: NK Maribor/Facebook
Nogometaši v vijoličastih dresih so bili centimetre oddaljeni od nastopa v skupinskem delu Lige Evropa.
Oglej si celoten članek

Azerbajdžanska Gabala je v Ljudskem vrtu uspela ubraniti prednost 3:1 s prve tekme in kljub igralcu manj v zaključku srečanja z minimalnim porazom (1:0) prišla v skupinski del Lige Evropa

Maribor bi lahko iztržil več, najbližje ključnemu golu pa je bil v 95. minuti, ko je Erik Janža z okrog 12 metrov meril za las mimo vratnice gostujočega gola. Če bi Janža zadel, bi Štajerci zaslužili lep kupček denarja.

Manj kot v Ligi prvakov, toda ...

Liga Evropa sicer ni tako donosna kot Liga prvakov, a vendarle bi se v primeru uspeha za slovenske razmere pod Kalvarijo stekli lepi denarci. Že samo uvrstitev v skupinski del Uefa nagrajuje s po 2,4 milijona evrov.

Vsak remi v skupinskem delu je vreden 120 tisočakov, vsaka zmaga 360 tisočakov. Če napreduješ v izločilne boje, ti pripada še 750.000 evrov, če si prvi v skupini še pol milijona več.

Teoretično lahko klub s končno zmago v Ligi Evropa samo z nagradami Uefe zasluži okrog 13 milijonov.

Pred tremi leti vzdržali do pomladi

Maribor je v skupinskem delu Lige Evropa igral trikrat, nazadnje v sezoni 2013/14, ko se je prebil do prve stopničke izločilnih bojev in izpadel proti kasnejši zmagovalki Sevilli. Takrat je za drugo mesto v skupini osvojil sedem točk.

Če bi vijoličasti ponovili dosežek izpred treh let, potem bi v blagajno prišlo še okrog 1,6 milijona evrov. Če to prištejemo znesku, ki je klubu zagotovljen že z uvrstitvijo v skupinski del (2,4 mio.), potem je jasno, da bi si lahko Maribročani temeljito popravili stanje na računu.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:28 26. Avgust 2016.

    butasti novinar ,česar nimaš ne moreš izgubit. Niso pa ga dobili.

  • 11:24 26. Avgust 2016.

    Odkod UEFI ti preštevilni miljoni? Če pa bi naj vstopnice (denar od njih) ostale klubom.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.