Kolosej osvojili Perkmandeljci

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Na prvem turnirju se je dogajalo pred Kolosejem. (Foto: KZS/Dominik Konjedic) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Pred ljubljanskim Kolosejem je v nedeljo potekal prvi turnir Samsung ulične košarke, ki ga je dobila Perkmandeljc Partija. V galeriji več fotoutrinkov, kjer so med drugim tudi Zmajčice.
Oglej si celoten članek
NE SPREGLEJTE ZANIMIVE GALERIJE: napeti boji, zabijanja, Zmajčice in tatuji.

Za vse tiste, ki se ne spomnite, člani Perkmandeljc Partije so v povsem enaki zasedbi v ruski prestolnici gostovali že v sezoni 2008, ko so osvojili izjemno tretje mesto. Tokrat se bodo morali za preboj v glavni turnir sicer boriti v kvalifikacijah (nastop v glavnem delu si bo zagotovil le državni prvak), a nihče ne dvomi, da jim ne bi uspelo.

Na prvem turnirju Samsung DP v ulični košarki, pokalu Adecco, ki je potekal pred ljubljanskim Kolosejem, je med člani prvo mesto po napetem finalu osvojila ekipa Perkmandeljca Partije, ki je s 15:12 ugnala Bwin.com, in si prislužila pravico nastopa na največjem svetovnem turnirju, ruskem Moscow Openu.

"Rekli smo si, da bi se spet radi zbrali in morda osvojili kakšen turnir. Uspelo nam je že na pred Kolosejem, kjer je bilo zelo vroče in zahtevno," je dejal kapetan Perkmandeljc partije Gašper Ovnik, sicer član Hrastnika Zasavja, ki je z zadnjim prostim metom v napetem in borbe polnem finalu odločil zmagovalca. Njegov soigralec na "ulici", kot tudi v 1. B SKL, Sanel Džombić pa je dodal, da je bil eden od motivov nastopa pred Kolosejem tudi pot v Moskvo: "To mesto je, čeprav smo tam že bili, enostavno lepo še enkrat videti in tam predstavljati Slovenijo."

"Turnir je bil močan, konkurenca pa velika," je o turnirju mladincev (košarkarji letnikov 1993–1995) uvodoma povedal Tjaž Rotar, član ekipe, ki si je že pred leti nadela pravo ime – The winners. "Turnirji Samsung DP v ulični košarki so vrhunec sezone, poleg tega pa je na njih vedno dobra družba," pa je dejal Nejc Iskra in dodal: "Igralci v naši ekipi ne treniramo skupaj, saj prihajamo iz različnih klubov, a se na ulični košarki zelo dobro ujamemo."

Enako ali pa še bolj razigrani pa so bili tudi najmlajši, predstavniki tretje kategorije (pionirji, letnik 1996 in mlajši) na prvem turnirju (ženske kategorije žal ni bilo, saj se je prijavila le ena ekipa), člani moštva KSZ Ghetto. "Zadnja tekma je bila res dobra, na njej pa so odločale malenkosti, predvsem skok," so povedali in pa tudi obrazložili, zakaj so se prijavili na turnir: "Ker igramo košarko, ki nas veseli!"

Kletka strahu
Organizatorji so na prvem turnirju pred Kolosejem izbrali prve štiri tekmovalce (ostalih 12 bodo na preostalih treh turnirjih), ki bodo nastopali v Intersport Kletki strahu, ti pa si bodo izbrali partnerja, saj bo letošnja izvedba potekala v igri dva na dva. Izbrani so bili: Jasmin Hercegovac, Matej Pirija, Gašper Ovnik, Borjan Đuran.

Red Bull King of the Rock

Jasmin Hercegovac in Gašper Ovnik sta se pridružila 24-erici košarkarjev, ki so si že priborili vstopnice za finale Red Bull King of the Rocka, ki bo 3. julija od 18.00 naprej potekal na Ljubljanskem gradu. Na njem se bo 32 igralcev pomerilo ena na ena, najboljši pa bo za nagrado prejel pot v zapor – slavni Alcatraz, kjer bo septembra potekal veliki svetovni finale!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.