Kolumbijci ugnali gostitelje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Čez lužo se je ponoči začela 45. izvedba južnoameriškega nogometnega prvenstva. Za začetek Cope Americe, ki slavi stoletnico, je reprezentanca Kolumbije z 2:0 na stadionu Levi's v kalifornijski Santa Clari premagala gostitelja prvenstva reprezentanco Združenih držav Amerike.
Oglej si celoten članek

Kolumbija je pred razprodanim stadionom, organizatorji so našteli 67.439 ljubiteljev nogometa, položili na kolena favorizirane gostitelje ter slavili prepričljivo zmago. Za Kolumbijo sta zadela 24-letni zvezdnik madridskega Reala James Rodriguez in Cristian Zapata, ki si služi kruh z igranjem v italijanskem prvenstvu za Milano.

Oba zadetka sta padla v prvem polčasu. Ameriška obramba je klonila že po osmih minutah tekme, ko je mrežo domačinov načel 29-letni Zapata, delo pa je v 42. minuti dokončal Rodriguez z uspešno izvedeno enajstmetrovko, ko je kljub protestom domače vrste mehiški sodnik Roberto Garcia pokazal na belo točko zaradi igre z roko ameriškega branilca DeAndre Yedlina.

Kolumbijci so tako s tremi točkami prevzeli vodstvo v skupini A. Naslednji tekmec Kolumbije bo Paragvaj, ZDA pa bo skušala kakšno točko osvojiti v obračunu s Kostariko. Pred tem se bosta v noči na nedeljo udarili še reprezentanci Kostarike in Paragvaja.

Na prvenstvu, ki se bo sklenilo 26. junija, naslov brani Čile, vsega skupaj pa nastopa deset južnoameriških in šest reprezentanc iz Severne in Srednje Amerike ter Karibov.

V skupini B so Brazilija, Ekvador, Haiti in Peru, v skupini C Mehika, Urugvaj, Jamajka in Venezuela, v skupini D pa Argentina, Čile, Panama in Bolivija. V četrtfinale se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.