Schumacher po hudi nesreči: "To, da stojim tukaj ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mick Schumacher je podrobneje spregovoril o počutju po hudi nesreči v kvalifikacijah za VN Savdske Arabije.
Oglej si celoten članek

Mick Schumacher, 23-letni sin Michaela Schumacherja, jo je v hudi nesreči, ki se je zgodila v drugem delu kvalifikacij na uličnem dirkališču v Džedi, odnesel brez praske.

Ne samo, da se je mladi dirkač ameriškega moštva Haas F1 Team pri silovitem trku s silo 33G izognil hujšim poškodbam, temveč mu nesreča, kot je dan po dirki sam povedal novinarjem, ni pustila niti najmanjše posledice!

Dolga prekinitev Schumacherjev sin po grozljivi nesreči v bolnišnici

Foto: Profimedia Mick Schumacher "Počutim se dobro," je v pogovoru za uradno spletno stran tekmovanja povedal Schumi, ki je imel pred trkom lepo izhodišče za krstni preboj v finalni del kvalifikacij. "To, da lahko stojim tukaj brez posledic in da ne čutim niti najmanjše bolečine, je dokaz, kako varni so ti dirkalniki," je dodal.

Malega Schumija so s steze odpeljali z reševalnim vozilom, nato pa s helikopterjem v bolnišnico, kjer so s preiskavami ovrgli morebitne poškodbe. Dan kasneje se je vrnil v paddock, kjer je izrazil željo po dirkanju, a je bila škoda na vozilu, ki ga je med dvigovanjem z žerjavom prepolovilo, prevelika.

Foto: Profimedia

"Seveda razmišljam o tem, kaj bi lahko storil drugače, obenem pa si želim to pustiti za seboj. Naš cilj je še vedno finalni del kvalifikacij in točke na dirki. Očitno bomo morali počakati do Melbourna. Počutil sem se dovolj dobro za dirkanje, vendar je potrebno varčevati z rezervnimi deli," je pojasnil. "Q3 je bil dosegljiv. Pokazali smo, da smo hitri. Verjamem, da bo tudi v Melbournu lepo doseči prve točke v F1," je pred nadaljevanjem sezone optimističen Nemec.

Foto: Print Screen

F1 Zmagovalca odločil dvoboj v zadnjih krogih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.