Komisar potrdil, Thornton bo počival na 15 tekmah

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Komisar hokejske lige NHL je potrdil kazen, ki jo je liga zaradi nešportnega udarca naložila Shawnu Thorntonu. Ta tako ne bo imel pravice nastopa na naslednjih petnajstih tekmah.
Oglej si celoten članek

Hokejist ekipe Boston Bruins je s tem dobil negativen odgovor na pritožbo zaradi kazni, ki mu jo je liga NHL dosodila prejšnji teden. Ostra kazen za Shawna Throntona je posledica dogodkov na tekmi 7. decembra, ko so se Buins merili s Pittsburghom, komisar Gary Bettman pa je včeraj oznanil, da je sedaj odločitev dokončna.

Thronton si je kazen prislužil zaradi poškodovanja hokejista Pittsburgha Brooksa Orpika. Slednjega je ob prekinitvi najprej povlekel na tla nato pa se ga je lotil z udarci v glavo. Orpik je zaradi pretresa možganov potreboval zdravniško pomoč, Thronton pa je bil takoj kaznovan z kaznijo tekme. Ob prepovedi igranja mu je liga naložila tudi precej visoko denarno kazen, saj bo moral v sklad za nujno pomoč hokejistov prispevati nekaj več kot 84.600 ameriških dolarjev.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.