Komisarji se ne strinjajo s Vettlom

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemec Sebastian Vettel je bil zaradi povzročitve trčenja z Nicom Rosbergom kaznovan s tremi mesti pribitka.
Oglej si celoten članek

Nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel bo naslednjo dirko svetovnega prvenstva na Japonskem naslednji teden začel z izhodišča, ki bo tri mesta slabše od njegovega dosežka v kvalifikacijah.

Kazen v obliki treh mest nazadovanja mu je vodstvo tekmovanja izreklo zaradi današnjega trčenja na dirki v Maleziji.

Vettla so kaznovali zaradi trčenja z rojakom Nicom Rosbergom že v prvem zavoju. Po njunem medsebojnem stiku je voznik Mercedesa padel v ozadje, a je lahko nadaljeval dirko, na koncu je bil tretji, za Ferrarijevega dirkač Vettla pa je bilo nastopa konec zaradi poškodovanega dirkalnika.

Vodstvo formule 1 je kazen izreklo nekaj ur po dirki, potem ko so pregledali posnetke in opravili zaslišanje vpletenih. Vettel sicer v prvih izjavah po odstopu ni priznal krivde za trčenje in je menil, da so ga tekmeci nepravilno ovirali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.