Komite potrdil: z ugrabitvijo grozili tudi Marlies Schild

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Z Avstrijskega olimpijskega komiteja (ÖOC) so potrdili informacijo, da so v začetku tedna prejeli pismo, v katerem neznanci grozijo z ugrabitvijo alpske smučarke Marlies Schild.
Oglej si celoten članek

Poleg Marlies Schild so grozili tekmovalki v skeletonu Janine Flock, poročajo avstrijski mediji. Grožnje so na Avstrijskem olimpijskem komiteju (ÖOC) že potrdili.

"Prejeli smo grozilno pismo in z zadevo se zdaj ukvarjajo kriminalisti," je dejal generalni sekretar avstrijskega krovne športne organizacije Peter Mennel. Podobno kot Olimpijski komite Slovenije pa so Avstrijci že v drugi polovici januarja prejeli tudi grozilno pismo, v katerem so bili opozorjeni na načrtovane bombne napade v Sočiju.

Takratno informacijo so označili kot nepomembno pisanje znanega storilca, ki podobna pisma pošilja že več let. Avstrijce v Sočiju spremljata tudi dva pripadnika specialnih policijskih enot, ki sta na prizorišču iger že dva tedna. Zaradi zadnje grožnje z ugrabitvijo sta se že povezali tudi avstrijsko in rusko notranje ministrstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.