Komu bo pripadla generalka za SP?

Foto: Žurnal24 Domači nogometaši se želijo izkazati pred domačimi navijači.
V JAR je vse nared za generalko pred SP v nogometu leta 2010. Favoriti so Brazilci, Italijani in Španci, Afričani se želijo dokazovati, Iračani pa odkrito priznavajo, da sanjajo o uspehu.
Oglej si celoten članek

Izbrana vrsta Južnoafriške republike bo v nedeljo popoldne na srečanju z Irakom začela pokalno tekmovanje najboljših nogometnih reprezentanc sveta. V Pokalu konfederacij, ki bo tudi generalka za svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga bodo Južno Afričani gostili prihodnje leto, bodo letos igrali azijski prvak Irak, Nova Zelandija kot najboljša ekipa Oceanije, evropski prvaki iz Španije, ZDA kot najboljša enajsterica v pokalu Concacaf, prvaki Južne Amerike Brazilci, afriški prvak Egipt, aktualni svetovni prvaki Italijani in gostitelji iz JAR.

 
 

Tekma proti ZDA nam bo dala ritem za naprej.

Marcello Lippi, selektor Italije

 
Osemdnevno tekmovanje bosta odprli domača reprezentanca in Irak , gostitelji pa si predvsem želijo povrniti zaupanje domačih navijačev. "To je za nas priložnost, da si spet pridobimo navijače in da pokažemo, da imamo potencial. O svetovnem prvenstvu za zdaj še ne želimo govoriti. Najprej se želimo dobro odrezati na tem tekmovanju in pustiti dober vtis," je želje JAR predstavil igralec sredine igrišča Steven Pienaar . Da bodo gostitelji pod večjim pritiskom, se zavedajo tudi v iraškem taboru. Sveži selektor Iraka Bora Milutinović je izdal, da si niso postavili nobenega cilja za ta turnir. "A vseeno sanjamo. Vem, da je težko, da je to močno tekmovanje, a vedno je treba verjeti," je za Reuters povedal prvi mož Iraka, ki je že ostal brez nastopa na SP.

Brazilci se bodo za lovoriko borili predvsem z Italijani in Španci. © Reuters

 
 
 

Vem, da je močno tekmovanje. A vseeno sanjamo.

Bora Milutinović, selektor Iraka

 
Prvi favoriti tekmovanja so reprezentance Španije , Brazilije in Italije . Slednji prvi tekmi čakata v ponedeljek, Španijo, ki si v JAR želi potrditi svojo premoč na stari celini, pa v nedeljo čaka preizkušnja z Novo Zelandijo . Brazilci, ki so dobili zadnji pokal konfederacij v Nemčiji leta 2005, se bodo najprej pomerili z Egiptom , svetovni prvaki pa z nogometaši ZDA , proti katerim azzurri še niso klonili. "Prva tekma z ZDA bo za nas zelo pomembna. Popolnoma moramo biti osredotočeni nanjo, saj nam bo dala pravi ritem za naprej," je prepričan italijanski selektor Marcello Lippi , ki tokrat na prvi tekmi ne more računati na poškodovanega Fabia Cannavara, vprašljiv pa je tudi njegov nastop na četrtkovi tekmi proti Egiptu. "Zdaj smo tudi mi velika ekipa in ne sme nas biti strah naših nasprotnikov," pa pred pričetkom tekmovanja govori egiptovski selektor Hassan Shehata .

Skupina A:
JAR
Irak
Nova Zelandija
Španija

Skupina B:
ZDA
Italija
Brazilija
Egipt
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.