Končana prva etapa, na cilju tudi Marčič

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Vzdržljivostni dirkači so začeli letošnji reli Dakar.
Oglej si celoten članek

Avstralec Toby Price (KTM) med motociklisti in Litovec Vaidotas Zala s sovoznikom Saulisom Jurgelenasom (Mini Cooper) med avtomobilisti sta zmagovalca uvodne etape relija Dakar, ki letos prvič poteka v Savdski Arabiji. 

Pri motociklistih je bil drugi Američan Ricky Brabec (Honda), tretji pa Avstrijec Matthias Walkner (KTM). Med avtomobilisti je za presenetljivima litovskima zmagovalcema drugo mesto zasedla francosko-portugalska naveza Stephane Peterhansel/Paulo Fiuza (JCW), tretja sta bila Španca Carlos Sainz in Lucas Cruz (JCW).

Edini slovenski dirkač motociklist Simon Marčič je bil 71., za Pricom pa je zaostal slabo uro in pol (+1:28:24).

"Na dvotedenskem reliju, dolgem 8000 kilometrov, z najtežjimi sipinskimi etapami v zadnjem delu, je potrebno prvi nevarni skalni del preživeti cel in postopoma stopnjevati tempo," je na cilju v Al Wajhu povedal Marčič.

Nov izziv Reli Dakar se seli na novo celino

Danes so dirkači za uvod 42. izvedbe vzdržljivostnega relija prevozili 752 km od Džede do Al Wajha, v ponedeljek pa jih čaka druga etapa od Al Wajha do Neoma, dolga 401 km.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.